Snart har vi val i Sverige och valrörelsen har börjat. Detta märker vi i tunnelbana, i bussar och ute på stan. Alla partier vill ha din och min röst. Nu har alla politiker blivit mycket vänliga och är ute på gator och torg och pratar med oss. Det är ju bra att de ibland känner att de behöver oss.

Jag tror inte mina öron när jag hör att borgerliga partier vill bygga bostäder, skapa nya jobb och ha bättre sjukvård för våra gamlingar. Detta låter ju väldigt bra. Men frågan är var dessa politiker har varit hittills. På semester? Nej, man kan inte ha så lång semester – nästa åtta år!

Jag fick veta att de har varit i Sverige och lekt med oss. De lekte business med våra skolor, sjukhus, vårdcentraler, tågen och med våra bussar. De hade roligt och har det några månader till. Men tiden närmar sig. Snart kommer vi att skicka dem in i FAS 3.

Nej, vi är inte så omänskliga som de är. På mitt modersmål brukar man säga att ”om någon annan är dum mot dig då ska du inte vara dum mot honom”. Oftast respekterar jag de folkliga ordspråken. Men inte den här gången. Den sittande regeringen har gjort många av mina kamrater, grannar och äldre människor ledsna och besvikna.

Tack vare den sittande regeringens politik har vi blivit fattiga. Många av oss har inte råd att ha ett normalt liv. Man är rädd för att gå i pension för att pensionen inte räcker till och sjukvården fungerar inte alls som den ska. De gjorde oss sjuka och maktlösa. De tror att de har lyckats. Ha Ha! Det kan de glömma! Vi är vakna och håller på att organisera oss för att ta bort dem från makten.

Vi ska ha en ny regering efter den 14 september. Vad sa du att ”det hjälper inte att bara ha en ny regering”. Det stämmer. Men vi ska ha en ny regering med en ny politik. En politik som kommer att stoppa alla slags privatiseringar av den offentliga sektorn. Ingen kommer att tjäna pengar längre på sjuka människor och vi kommer att får bättre

Slut för detta aviga julfirande. Alla skattesänkningar som alliansen har gjort har straffat oss svaga i samhället.

Vi har smakat den borgerliga alliansens politik. Den luktar och smakar illa. Kort sagt, deras politik är för de rika. Inte för oss – arbetarna.

Alliansens målsättning är att skapa ett helvete for oss alla (arbetarna, LO-kvinnorna och de andra svaga i samhället). Det är därför vi klart och tydligt måste säga ”NEJ” till deras valseger.

Deras valkampanj bevisar att de inte har bytt ideologi, de har bara bytt taktik. Deras ideologi är och förblir ”Satsa på dig själv”, dvs. egoismen. Vi låter inte oss lura av Moderaternas arbetarvänliga ord. Jag är säkert på att du och andra av våra kamrater har sett vad de (borgerliga) egentligen har gjort med oss. Och därför väljer vi att inte rösta blått.

Rösta rött!

Vi ska se till att alla går ut och röstar på valdagen. Och då röstar vi Rött.  På valdagen är vi alla lika. Den dagen är din röst lika mycket värd som Wallenbergs. Det är ett enda sättet att stoppa de borgerligas frammarsch. Nu när du vet att den borgerliga alliansens politik betyder stor risk för den offentliga sektorn, försämringar för löntagarna och nedskärningar i välfärden då kan vi inte rösta blått. Missa inte denna chans. Den14 september kan vi göra alla alliansens politiker och de så kallade sakkunniga blir arbetslösa.