Brev till riksdagsmän i Sossepartiet och Vänsterpartiet med flera, angående järnvägen. Jag såg på TV på en nyhetssändning att sossarna och vänstern äntligen har fångat sitt förnuft angående järnvägen.

Själv har jag jobbat vid järn­ vägen i 30 år. Jag började vid järnvägen i början av 80-­talet, då hade vi Europas bästa järnväg avseende tåg i rätt tid, städning av fordon, underhåll av fordon, standard på rälen (s­et saknas inte, det heter räl, inte räls) standard på signalanläggningar och standard på kontaktledning.

Vi hade översyn på samtliga anläggningar fyra gånger per år. Vi Banverksanställda hade yr­kesstolthet.

Idag är allt förstört, Banverket finns inte mer. Ingen yrkesstolt­het finns kvar. Inget underhåll förekommer. Det enda mina kol­legor tänker på är att få gå i pension så snart som möjligt. Många har slutat för att syssla med and­ra saker.

Högern sa på TV att skulle man återmonopolisera järnvägen så skulle man förlora kunnig personal. Dumheter, det är ju det man redan gjort genom avreg­eringen.

Idag är kunskap inte intressant, det enda våra chefer talar om idag är vinst, vinst och åter vinst. Man säger att man ska återinvestera vinsten i verksamheten. Fel, eftersom skattefinansierad verksamhet inte ska göra vinst så finns det inte någon vinst att återinvestera.

Nu äger ju staten vårt bolag (Infranord, fd Banverket), men får högern hållas så blir det väl sålt. Därför är det viktigt att sos­sarna åter blir ett socialistiskt parti. Så att väljarna känner sig hemma igen. Och att Löfven förstår att INGET som är skattefinansierat ska gå med vinst. Han måste ändra sig därvidlag. Det gäller inte bara järnvägen utan också vård, skola, omsorg mm,mm.

Idag har vi Europas sämsta järnväg enligt Europeiska järn­vägsunionen med säte i Paris (som inte har med EU att göra).

Vi har också Europas sämsta a­-kassa och den sämsta rätten till sjukersättning. Vi järnvägsanställda inser ju att det tar lång tid att återställa allt som är förstört, men det är tid att börja nu. Det är inte värdigt ett land som Sverige att ha det på detta sätt, varken när det gäller järnväg men inte heller inom vård, skola och omsorg. Vi måste sluta att berika pri­vata kapitalister med våra skatte­pengar.