-Om jag får förmånen att bli vald så blir det som att komma hem, säger Gabriella Lavecchia. Jag har mitt hjärta i Seko och har inte släppt förbundet ur sikte trots att jag varit borta sedan 2009.

Som ung började hon på Televerket och slutade som klubbordförande för Telia mobitel 1997 för att vikariera som studieombudsman på Seko. När Gabriella lämnade Seko för LO 2009 var hon biträdande avtalssekreterare.

-Jag hade ännu inte fyllt 40 men hade ändå jobbat längre på Seko än de allra flesta ombudsmän. Det var dags att gå vidare och LO kändes som ett naturligt val. Nu känns det lika naturligt att komma tillbaka, om jag får förtroendet.

Det senaste året har Gabriella Lavecchia arbetat på socialdemokraternas partikansli, där hon just nu förbereder kongressen som börjar den 8 april.

-Jag har fördel av att ha lärt känna andra förbund, något som jag förhoppningsvis har glädje av som vice ordförande i Seko. Om kongressen väljer mig, säger hon.

Vad vill du åstadkomma som vice ordförande?

-Jag vill framförallt vara lyhörd och gå i takt med kongressen och medlemmarna. Men jag ser det som ett grupparbete att sitta i styrelsen och jag tror att vi som nu är föreslagna kommer att jobba bra tillsammans.

I övrigt föreslår valberedningen att nuvarande VU ska bestå av förbundssekreteraren Anneli Jonsson, avtalssekreterare Mats Ekeklint samt Glenn Nordström förbundskassör.

Valberedningens förslag bygger på nuvarande stadgar. Om kongressen antar de nya stadgarna blir kassörsposten inte en del av förbundsledningen.

Övriga som förslås ingå i förbundsstyrelsen som ordinarie är Marta Aguirre Godoy, Helene Bohné Strauss, Ingvar Carlsson, Nick Fortgens, Thomas Hagsten, Ulrika Nilsson. Kenny Reinhold, Sandra Svensk, Bjarne Ringdahl och Robert Ignberg. De två sistnämnda är nya.

Läs mer här om valberedningens förslag och ta del av motioner och stadgeförslag.