Det senare är knappast troligt. Nya ledamöter är välkomna, men en viss kontinuitet är också viktigt, enligt Annika Kallin, sammankallade i valberedningen.

Däremot är valberedningen angelägen om att få in så många nomineringar som möjligt. Till alla poster. Från såväl klubbar, som regioner, bransch och förhandlingsorganisationer.

-Inför förra kongressen var vi ute mycket i organisationen och det gav ett bra resultat. Vi fick in fler nomineringar än vid tidigare tillfällen. Vi arbetar på samma sätt den här gången, säger Annika Kallin.

Valberedningen har också deltagit på förbundsstyrelsemöten och intervjuat nya ledamöter för att höra hur de tycker att arbetat fungerar.

-Vi ska bygga ett lag och då är det bra att få så mycket information som möjligt om vad jobbet innebär. Den som väljs till styrelsen bör ha en viss erfarenhet. Att välja någon direkt från lokal nivå är att göra hen en björntjänst.

Finns det särskilda krav på den som ska bli ordförande?

-Nja, vi har diskuterat vad ett gott ledarskap är och har tagit fram fem kriterier på vad det innebär.

Valberedningen tycker att en ordförande ha helhetssyn över organisationen, vara visionär, det vill säga hen ska kunna se runt hörnet och försöka påverka framtiden. Ordföranden ska våga fatta beslut och följa dem, ha förmåga att väcka intresse för Sekos frågor genom massmedia och skapa tillit och öppenhet i organisationen,

Finns det redan en given kandidat?  

-Nej, nej, inte än, säger Annika Kallin med ett skratt.

Förbundsstyrelsen består av tio ordinarie ledamöter, sex ersättare samt ordförande, vice ordförande, kassör, avtalssekreterare och förbundssekreterare.

Just nu har Seko ingen kassör. Lars Peterson har, efter en överenskommelse med styrelsen, lämnat uppdraget i förtid. Frågan om Seko ska ha kassör eller inte ses över i en särskild arbetsgrupp.

Valberedningen planerar dock att följa stadgarna och lägga fram ett förslag till kassörsposten.

Den som väljs till styrelsen ska vara medlem i Seko. Ledamöterna bör ha arbetat i någon av Sekos branscher.

Den som väljs till ledningen behöver inte ha branscherfarenhet, eller vara medlem. Hen kan komma utifrån och blir då automatiskt medlem i Seko och anställd vid förbundskontoret.

Den 12 december 2016 går nomineringstiden ut. Kongressen hålls den 24-27 april 2016.