Meny

Tipsa ossom nyheter

Maila eller ring 070-523 53 76

Nyhet

Upprop mot sexuella trakasserier i facket #inteförhandlingsbart

Uppropet #inteförhandlingsbart har idag publicerats i tidningen Etc. 1501 kvinnor från alla fackförbund vittnar om sexism, övergrepp och tystnadskultur inom fackföreningsrörelsen.

21 november 2017 16:56

I uppropet skriver de fackliga kvinnorna att ”sexism och sexuella trakasserier finns och sker också, utbrett, inom fackföreningsrörelsen. Historierna är för många för att blunda för.”

Och uppropet avslutas:

”Vi tror på rörelsen och vill se den växa. Vi går inte ut med det här för att folk ska dra sig ifrån att bli medlemmar i sina fackförbund eller från att aktivera sig i dem. Vi gör det för att vi är en progressiv rörelse som vi vet kan hantera och komma till rätta med de här problemen och för att vi vill se förändring. Men märk väl att den förändringen måste komma nu – omedelbart. Så kan vi gå vidare och fortsätta kämpa för arbetstagares rättigheter och likaberättigande på arbetsmarknaden, med förnyad kraft.

Detta är #inteförhandlingsbart.”

Bland dem som skrivit under uppropet finns Sekos vice ordförande Gabriella Lavecchia och förbundssekreterare Anneli Jonsson samt ett femtiotal andra förtroendevalda kvinnor inom Sekos olika branscher.

 

Karin Lindgren Strömbäck, reporter
karin.lindgrenstromback@sekotidningen.se

Relaterade ämnen

Dela det här

Kommentera

Klicka här för att läsa våra villkor för kommentarer.

Upprop mot sexuella trakasserier i facket #inteförhandlingsbart

Uppropet #inteförhandlingsbart har idag publicerats i tidningen Etc. 1501 kvinnor från alla fackförbund vittnar om sexism, övergrepp och tystnadskultur inom fackföreningsrörelsen. Läs mer

Fackligt aktiva kvinnor vittnar

Fackligt aktiva kvinnor vittnar

I dagarna publiceras ett upprop under hashtaggen #inteförhandlingsbart. Där vittnar kvinnor med fackliga uppdrag om sexuella trakasserier, kränkningar och sexism inom facket. Det blir ett i raden av upprop från kvinnor i olika branscher under metoo-rörelsen. Allt från skådespelare och sångare, till politiker och ingenjörer har vittnat om utsatthet. Läs mer