Det anser Seko Posten som i dagarna lanserar ett upprop och en namninsamling bland medlemmar och anställda på Postnord.

-Personalen kommer i kläm mellan kraven från ägarna, lagstiftaren och företagsledningen. Det skapar stor press på de anställda, det leder till osäkra arbetsvillkor och underbemanning. Vi hoppas få politikerna och företaget att inse allvaret i dagens situation, säger Alf Mellström ordförande i Seko Posten.

Tanken är att förtroendevalda i Postnords olika verksamheter ska samla in namn personligen. Och, samtidigt, prata med anställda och medlemmar.

-All personal är välkomna att skriva under, även om de inte är medlemmar i Seko, säger Alf Mellström.

Seko vill att regeringen beslutar om en ny postlag som inte missgynnar det företag som utför samhällsuppdraget som riksdagen beslutat om. Och att regeringen som ägare ska kräva goda arbetsförhållanden och schysta villkor. Seko avvisar tankarna på en börsintroduktion av Postnord.

Postnords ledning uppmanas bemanna arbetsplatserna bättre, minska andelen tillfälligt anställda och besluta att heltid ska vara norm. Seko vill också ha schysta villkor för de chaufförer som arbetar för Postnords underentreprenörer.

Det är de minskade brevvolymerna som gjort att antalet anställda minskat kraftigt inom Postnord under senare år. Det har lett till effektiviseringar av verksamheten.

Postmarknaden är avreglerad, men än så länge har Postnord uppdraget (av Post- och telestyrelsen) att ge service i hela landet. En verksamhet som enligt företaget är ekonomiskt olönsam.

Seko Postens namninsamling avslutas den 18 januari 2015 och överlämnas därefter till regering, riksdag och företagsledning.