Mariette är lärare och har i sin frustration över elevernas subtila sätt att förstöra hennes lektioner gett en av dem en örfil. Det går så illa att han rasar utför en trappa. Hennes man anser att allt är hennes fel och ser till att hon kommer under vård.

Mille jobbar som sekreterare och har hamnat i svängen där vikariaten avlöser varandra.

En natt vaknar hon av att det brinner. För att rädda sig slänger hon sig ut genom ett fönster, men blir inte nämnvärt skadad. Hon vet inte varför, men på sjukhuset drar hon till med en lögn, och säger att hon inte vet vad hon heter.

Monsieur Mike lever på gatan efter att ha deserterat från det militära. Kampen om bästa trappuppgången för nattens sömn bland de hemlösa resulterar i att han en kväll blir nerslagen och vaknar upp på sjukhuset.

Tre människor med olika öden. Deras gemensamma nämnare är att de hamnat på Mirakelverkstaden. Jean driver verkstaden, han sägs kunna lappa ihop trasiga själar och uträtta underverk med dem han tar sig an. Men vem tar hand om Jean? De boende på Mirakelverkstaden börjar ana att allt inte är så bra som det verkar.