Avtalet, som innehåller tarifflöner, ger en löneökning på 530 kronor i månaden i alla tariffer. Till det ökas ombordtillägget med 137 kronor vilket ger totalt 667 kronor mer i månaden för en heltidsarbetande.

– Uppgörelsen ligger väl i nivå med vad övriga arbetsmarknaden har fått samt innehåller en lika stor krontalshöjning på alla stegen i tariffen, även på de lägsta lönerna. Det är viktigt och den visar att Seko står upp för den låglönesatsningen som vi var överens om i 6F-samordningen, säger Mats Ekeklint, ansvarig ombudsman på Seko.

Löneökningarna hamnar, enligt arbetsgivarna, på 2,38 procent på 13 månader vilket är i linje med övriga avtal.

– Men vi har ju rena krontal, så vi räknar inte så. Och 667 kronor på de lägsta lönerna blir ju mycket mer än 2,38 procent.

När det gäller övriga prioriterade 6F-krav menar han att det mesta redan finns reglerat i avtal.

– När det gäller viss- och deltid har vi bra regleringar. Vi kan till och med förbjuda en arbetsgivare att använda deltider om vi anser att den missbrukar sådant.

Det förra avtalet gick egentligen ut den sista februari men då parterna inte ville vara först ut i avtalsrörelsen förlängdes avtalet. Det nya avtalet, som är på 13 månader, löper från den 1 mars 2016 till den 31 mars 2017.

Uppgörelsen, som berör 6000 medlemmar, omfattar Storsjö- Europa- och Thulelandsavtalet, Elevavtalet, Internationaliseringsavtalet samt Färjeavtalet och Hamnbogseravtalet.