Vinden piskade snön i ansiktet på SL-kontrollanter, landstingspolitiker och sympatiserande Sekoiter som slutit upp framför landstingshuset i Stockholm.
   – Vi är här för att kämpa för våra jobb. Vi vill säga till Christer G Wennerholm att han måste stå upp för den svenska modellen, säger Kebba Trawally, vice ordförande för SL-kontrollanterna.
   Men då var han ute i ogjort väder. För han fick aldrig prata med Christer G Wennerholm, moderat ordförande i SL och landstingets trafiknämnd. I stället för att komma ut och ta emot Sekos krav på att den entreprenör som vinner upphandlingen av biljettkontrollen även tar över den befintliga personalen, valde Wennerholm att stanna inne.
   Han skickade i sitt ställe ut sin pressekreterare – som inte kunde svara på Sekotidningens frågor.
   – Jag är bara pressekreterare, jag kan inte svara.
Kan jag få prata med Wennerholm då?
   – Nej, han sitter upptagen.
   Kaj Eriksson, ordförande för kontrollanternas Sekoklubb, skräder inte orden.
   – Ynkligt! Det är ynkedom att Wennerholm inte kommer ut själv. Han har undvikit oss hela tiden. Både han och SL:s ledning vägrar att svara på frågan om varför de inte vill ha verksamhetsövergång. Enda anledningen är ju löne- och avtalsdumpning.
   På plats fanns också Erika Ullberg (s), andre vice ordförande.
   – Jag har fått bekräftat från SL att man tänker förorda att personalen inte får följa med till en ny entreprenör. Varför får de svara på. Vi i oppositionen kommer yrka på att de får det i alla fall, så nu är det upp till majoriteten hur det blir.
   Historiskt har SL hävdat principen om verksamhetsövergång i sina upphandlingar, vilket innebär att den befintliga personalen har en lagstadgad rätt att behålla jobbet oavsett vem som vinner upphandlingen. Den principen har också skrivits in i den senast avslutade stora upphandlingen av buss- och lokaltågstrafik i Stockholm.
   Men när det gäller biljettkontrollanterna vill man alltså gå ifrån den principen.
   Sekotidningen har sökt ansvariga på SL. Där säger man att vi kan få svar i morgon (tisdag).
   Och Christer G Wennerholm är som sagt upptagen, men enligt hans pressekreterare kommer han att höra av sig.