Meny

Tipsa ossom nyheter

Maila eller ring 070-523 53 76

Nyhet

Stadler levererar tåg till Mälardalstrafiken

Det blev schweiziska tågbolaget Stadler som vann upphandlingen av 33 dubbeldäckartåg till Mälardalstrafiken, i konkurrens med Bombardier och spanska CAF. Samtliga företag hade bjudits in att lägga anbud.

18 juni 2015 10:11

Transitio, som ägs av 20 landsting/regioner, köper tågen som sedan hyrs ut till Mälab. Mälab ägs av landsting och trafikhuvudmän i Mälardalsområdet. Mälab tillhandahåller tågen till den operatör som ska bedriva trafiken.

Sekotidningen har tidigare rapporterat att spanska tågbolaget CAF utreds för mutbrott i samband med en upphandling av tåg i Rumänien. Något som varken Transitio eller Mälab känt till. Nu gick dock ordern, som är värd 3,5 miljarder, till sist till Stadler, som bland annat levererat tåg till MTR Express.

De nya tågen sätts in i trafik från 2018 då Mälab ska köra trafik på linjerna Örebro-Uppsala (Svealandsbanan), Hallsberg-Stockholm (Sörmlandspilen), Norrköping-Stockholm (Nyköpingsbanan) samt Sala-Linköping (Uven).

 

 

Karin Lindgren Strömbäck, reporter
karin.lindgrenstromback@sekotidningen.se

Relaterade ämnen

Dela det här

Kommentera

Klicka här för att läsa våra villkor för kommentarer.

Stadler levererar tåg till Mälardalstrafiken

Det blev schweiziska tågbolaget Stadler som vann upphandlingen av 33 dubbeldäckartåg till Mälardalstrafiken, i konkurrens med Bombardier och spanska CAF. Samtliga företag hade bjudits in att lägga anbud. Läs mer