Om parterna inte kommer överens bryter strejken ut den 18 april på ett tiotal företag runt om i landet. Teliasonera, Relacom, Eltel och Teracom är några av de arbetsplatser där samtliga medlemmar tas ut i strejk.

– Vi fick ett bud från Almega på 2,2 procent, i övrigt var det ett i stort sett blankt bud. Vi har inte haft framgång i någon av våra övriga frågor. Därför måste vi gå i konflikt, säger Sekos avtalssekreterare Valle Karlsson.

En viktig fråga handlar om restiden för bland andra fälttekniker som tvingas resa långa sträckor varje dag till och från arbetsgivarens kunder på sin fritid. Här lutar Seko sig mot en EU-dom som fastslagit att sådan restid ska räknas som arbetstid.

– Det finns exempel där våra medlemmar tvingas resa till jobb ända från Småland till Örebro på sin fritid. Detta är helt oacceptabelt vilket jag är övertygad om att de flesta förstår, säger Valle Karlsson.

Seko kräver också att alla medlemmar ska omfattas av en garanterad minsta löneökning, individgaranti, men motparten Almega sätter sig även här på tvären.

Dessutom vill Seko, i linje med 6F-samordningen, se en satsning för att höja lönerna för de sämst betalda, även här utan framgång.

Seko vill även se en överenskommelse om så kallad flexpension, en fråga som drivs i dialog med Unionen som även de varslade om strejk, men för Unionens del handlar det bara om flexpensionen. Seko, Unionen och Sveriges Ingenjörer, som varslade tillsammans med Unionen, har flera gemensamma arbetsplatser där strejk kommer utbryta om inget avtal sluts innan dess.

Det är dessa fyra frågor där förbundet har ett starkt medlemsstöd, enligt Valle Karlsson.

– Nu kallas medlare in och i medlingen tar vi med alla våra yrkanden. Men i någon mening kan man säga att vi har lyft fram fyra särskilt viktiga punkter.

För Sekos del handlar det om 1100 medlemmar som tas ut i strejk.

Läs varslet och listan på uttagna arbetsplatser här.