Dessutom ska det fackliga arbetet inom LO i fortsättningen präglas av en feministisk grundsyn.   
   Kongressen gick emot LO-s styrelse i fler frågor och röstade exempelvis igenom en motion med kravet att det ska vara stopp för inhyrning när det finns uppsagda som har rätt till återställning. Ombuden beslutade också, trots styrelsens nej, att LO ska arbeta mot vinster i välfärden och att ersättningen i a-kassan ska vara 90 procent av lönen. 
   Seko har fått gehör för flera motioner. Kongressen sa ja till förslaget att fördubbla böterna för den som kör för fort förbi vägarbeten och till förslaget att LO ska arbeta för att Sverige ska föra in ILO:s konvention 94 i svensk lag så att kommuner och myndigheter ska kunna kräva svenska kollektivavtal vid offentlig upphandling.
   I samband med att de internationella frågorna diskuterades fick Seko igenom ett tilläggsyrkande som innebar att LO ska hjälpa förbund som arbetar med schysta transporter, fair freight, med tanke på det arbete som LO bedriver för fair trade, det vill säga schysta villkor i produktionen.  
   Seko och flera andra förbund hade motionerat om att LO ska utarbeta en facklig-politisk mellanvalsstrategi för att omvandla medlemmarnas prioriterade frågor till konkreta politiska krav. Så blev även beslutet. Seko och Transport fick stöd för sin gemensamma motion om att LO bör ta fram ett transportpolitiskt program..
   Ida Huzelius har varit ett av Seko:s ombud och med för första gången. Hon tycker att kongressen varit inspirerande, men hon är kritisk till att tiden för motionsbehandlingen varit för kort. En dag till hade behövts tror hon. 
   – Talartiden var vid ett tillfälle nere i en minut, så det är omöjligt att argumentera, säger Ida som gärna vill lära sig bli en bättre talare. 
   Ida Huzelius är särskilt engagerad i ungdomsfrågor. 
   – En intressant motion handlade om ett särskilt ungdomsmedlemskap. Jag tror inte det behövs, det viktiga är att vi gör det lätt att bli medlem och att byta fack när det är dags.  Lokalt måste vi samarbeta mer över förbundsgränserna. 
   Ida tycker att det varit svårt att rösta i vissa frågor, där Seko inte har en tydlig ståndpunkt. 
   – Någon sa att man kan fråga sig vem som gynnas av ett beslut, men inte heller det är självklart, säger Ida Huzelius som är fackligt aktiv inom Kriminalvården