De går därmed miste om cirka 7 000 kronor vardera i ersättning.
Helt galet, anser Seko, som överklagat Försäkringskassans beslut till Förvaltningsdomstolen och stämt Posten inför Arbetsdomstolen.
Samtidigt aviserar regeringen i sin budgetproposition en lagändring som skulle ålägga Försäkringskassan att betala ut sjukpenning i liknande fall. Ett förslag kommer till våren, enligt socialförsäkringsminister Ulf Kristerssons pressekreterare Fredrik Johansson.
Det hjälper dock inte de som hittills drabbats av oklarheterna i dagens regler.
– Lagstiftningen blir inte retroaktiv, säger Fredrik Johansson. Domstolen får avgöra de aktuella fallen.
Lagändringen kommer efter påtryckningar från Svenskt Näringsliv. Det framgår av en departementsskrivelse från våren 2011.
Det är den som blir utförsäkrad efter 915 dagar med sjukpenning som ”erbjuds” att delta i Arbetsförmedlingens arbetsmarknadspolitiska program ALI, arbetslivsintroduktion. ALI kan pågå i högst tre månader, sedan avgörs om personen kan gå över till arbetsförmedlingens vanliga verksamhet.
Många blir dock fortsatt sjukrivna och det är i övergången från ALI tillbaka till sjukförsäkringen som de tre Sekomedlemmarna blivit av med ersättning.
Försäkringskassan har tolkat återinträdet som en ny sjukperiod och anser därför att arbetsgivaren ska betala sjuklön de första 14 dagarna.
Regeringen vill nu ändra lagen så att det blir tydligt att det inte är en ny sjukperiod.
– Det handlar om tre medlemmar på Posten Meddelande och på Posten Logistik, men det finns fler ute i landet som drabbats på samma sätt, säger ombudsman Christer Rydh.
Förvaltningsrätten i Karlstad har lovat skynda på sin handläggning av det ena av Seko:s ärenden.
– Vi anser att vi ska vänta på förvaltningsrättens dom innan AD tar upp fallet, säger förbundsjurist Susanna Kjällström, på LO-TCO Rättsskydd som företräder Seko.
Posten anser att AD ska göra en egen bedömning.
Arbetsdomstolen beslutar inom kort om ärendet ska vila i väntan på Förvaltningsdomstolens utslag.
Första halvåret 2010 var det drygt 27 000 personer som utförsäkrades från sjukförsäkringen. Hälften av dem återgick till sjukförsäkringen efter arbetslivsintroduktion.