– Vi har haft en första träff på central nivå och det känns väldigt mycket mer positivt idag än vad det gjorde tidigare, säger Sune Blomqvist från Seko Postens förhandlingsorganisation.

Postnord menar att det råder övertalighet på terminalen och ville alltså lösa det genom att hyvla arbetstiden för alla 33 heltidsanställda. De skulle i stället få kontrakt på 80 procent, samtidigt som man avvecklade alla tidsbegränsade anställningar och all inhyrning.

Seko motsatte sig detta i de lokala förhandlingarna som nu alltså tagits till central nivå. Och då har arbetsgivaren lyssnat.

– De har förstått att vi inte kan gå med på att man hyvlar tjänster och vi vill att de ska presentera ett nytt förslag som bygger på heltider, men med lägre bemanning, säger Sune Blomqvist.

Om man utgår från hyvlingsförslaget där man tog bort 20 procent från 33 tjänster, hamnar övertaligheten på 6,6 heltider. De som eventuellt blir uppsagda kommer att omfattas av ett omställningspaket.

– Vi känner oss starka i att säga nej till hyvling. Vi har en klar majoritet av medlemmarna med oss. Många kan till och med tänka sig sämre scheman om man får behålla heltid.

Nu väntar man alltså på att arbetsgivaren ska återkomma med en ny bemanningsplan, men när den kommer är oklart.

– Vi tänker inte stressa på dem, utan det får ta sin tid, så det blir bra. Men tanken är att den nya bemanningen ska gälla från den 1 april, så det kan inte dröja allt för länge, säger Sune Blomqvist.

Även fackförbundet ST är involverade i förhandlingarna, och det har samma inställning som Seko.

– Det är inte precis alltid som vi går armkrok med ST, men i den här frågan är vi rörande överens.

Texten är uppdaterad.