Meny

Tipsa ossom nyheter

Maila eller ring 070-523 53 76

HUvudskyddsombudet Helene Bohne Strauss och arbetsmiljöexpert Kåra Evelander arbetar med planeringen av Telia Soneras flytt till Solna 2015. Foto: Pernille Tofte
Reportage

Se riskerna tidigt

Ska ni bygga om på jobbet? Flytta? Köpa nya maskiner eller möbler? Byta städrutiner? Organisera om? Försök då övertyga arbetsgivaren om att det är bättre att skyddsombud och medarbetare är med redan under planeringen.

19 januari 2015 13:45

Fakta

Lästips

* ”Hantera risker, systematiskt arbetsmiljöarbete”, utgiven av Prevent, parternas samarbetsorgan. Den ligger till grund för genomgången ovan.

* Prevent har en uppsjö av böcker och foldrar som går att beställa och köpa på hemsidan.

* På Arbetsmiljöverkets hemsida finns lagtexter, föreskrifter, tips och råd, checklistor och blanketter.

* Där finns också en webbaserad arbetsmiljökurs om riskbedömning som vem som helst kan ta del av.

Konsekvenserna av att hålla skyddsombud och anställda med sakkunskap utanför, kan bli att nya lokaler kanske måste byggas om, att de nya maskinerna inte går att använda, att antalet olyckor,
arbetsskador och sjukskrivningar ökar.

Skyddsombud och anställda släpps dock ofta in i en förändringsprocess när underlaget för beslut redan är klart. Arbetsgivaren har redan bestämt sig och den riskbedömning som borde vara gjord tidigt i arbetet kommer försent.

På Telia Sonera är frågan om arbetsmiljöarbetsmiljöombudens (som skyddsombuden kallas på företaget) medverkan i förändringsarbete och vid riskbedömningar högaktuell. Det beror dels på att arbetsmiljöarbetet har skjutit fart i och med bytet av den högsta ledningen, och att förväntningarna på dialog och samarbete därför är höga.
Och dels på att en stor förändring genomförs, delvis utan att arbetsmiljöombuden fått vara med.

Telia Soneras personal i Farsta och vid Stureplan ska flytta ihop i nya lokaler i Solna 2015. Flera tusen anställda ska få gemensamma lokaler.
Företagsledningen har beslutat var det nya huset ska placeras geografiskt och att flertalet
medarbetare ska sitta i så kallade aktivitetsbaserade arbetsplatser. Det senare är en numera vanlig och omdebatterad modell för kontor, som innebär att medarbetarna rör sig mellan olika ytor, soffhörnor, gåband och så vidare. Det finns både negativa och positiva erfarenheter av det.

Vissa enheter inom Telia Sonera kommer dock av säkerhets- och sekretesskäl att sitta i mer traditionella kontorslösningar. Det gäller även medarbetare som behöver särskilt anpassade arbetsplatser.

Efter att företaget tagit beslut om placering och kontorslösning är det i dag tid för att planera hur lokalerna ska utformas. Då är det också dags för arbetsmiljöombud och huvudskyddsombud att vara med i olika projektgrupper.
Det är bra, men lite försent i processen, tycker Sekos centrala huvudskyddsombud på Telia Sonera, Helene Bohne Strauss.
– Jag hade gärna varit med i ett tidigare skede, säger hon. Det borde ha tagits fram en riskbedömning med den centrala arbetsmiljöorganisationen för att se konsekvenser och risker i och med en stor flytt som denna.

Hon säger att en aspekt är att Solna ligger på andra sidan staden för många medarbetare som sedan länge bor i närheten av Farsta för att ha nära till jobbet.
– Vad finns det exempelvis för kommunikationsmöjligheter eller möjlighet till parkering då många anställda idag använder sig av bilen till jobbet?

Kåre Evelander är Telia Soneras arbetsmiljöspecialist och Helenes samarbetspartner i arbetsmiljöarbetet. Han har lång erfarenhet som skyddsingenjör i olika funktioner, inte minst från företagshälsovårdscentraler som Bygghälsan, Statshälsan och Previa.

De hittar ofta gemensamma ståndpunkter under arbetets gång, men när det gäller i vilket skede arbetsmiljöombuden ska komma in i förändringsprocessen delar inte Kåre Helenes uppfattning. Han är inte övertygad om att det är bättre eller ens möjligt för arbetsmiljöombuden att vara med redan när en förändring förbereds. Beslut om exempelvis var lokaler ska placeras är en arbetsgivarfråga, säger han.

I sin funktion som arbetsmiljöspecialist befinner han sig ”mitt emellan” ledning och personal, vilket kan vara svårt.
– Jag har en vågmästarroll, säger Kåre Evelander. Men jag strävar efter samverkan, precis som arbetsmiljöombuden, lägger han till.

När Kåre Evelander och Helene Bohne Strauss sammanstrålar med Sekotidningen i fackets lokaler i Farsta, är syftet att berätta om hur arbetet med arbetsmiljö och riskbedömningar går till på Telia. De har gott hopp om framtiden och känner en gnutta stolthet.

– Vi är på god väg mot något bättre, säger de med en mun.

Kåre hyser hopp om att Telia ska bli arbetsmiljöcertifierat enligt OHSAS 18001, som ska ge ett mer effektivt ledningssystem, med bättre styrning av arbetsmiljöarbetet. Det finns en rad krav som företaget måste leva upp till, exempelvis när det gäller hälsobokslut.

Helene har inga invändningar mot certifieringen, men hon vill också ha mer dialog och utbildning av såväl chefer som arbetsmiljöombud.

Arbetsmiljöutbildningen för chefer har minskat från 40 timmar lärarledd undervisning på 1990-talet, till en webbaserad utbildning som respektive chef måste gå igenom på sin egen dator. Tanken är att alla chefer ska gå igenom den utbildningen.

Därför, understryker Kåre och Helene, krävs det hela tiden att cheferna får veta hur viktigt arbetsmiljöarbetet är i en ledares roll. Även arbetsmiljöombuden har möjlighet att gå webbutbildningen, lägger de till.

– Målet är att de som gör riskbedömningarna ska förstå varför man tar fram en sån, säger Helene.
Vad är en riskbedömning?
– Det är ett kontinuerligt vardagsarbete med att ta reda på vad som händer på arbetsplatsen, se vilka som omfattas, beskriva hur förändringen påverkar arbetsmiljön, vilka risker som finns och hur hög risken är. När det är klart beslutas om åtgärder som sedan följs upp.

– Vid större förändringar måste man anstränga sig mer. Särskilt när det är något nytt som ska hända, där man kanske inte omedelbart ser konsekvenserna, säger Helene Bohne Strauss.

Karin Lindgren Strömbäck, reporter
karin.lindgrenstromback@sekotidningen.se

Dela det här

Kommentera

Klicka här för att läsa våra villkor för kommentarer.

Upprop mot sexuella trakasserier i facket #inteförhandlingsbart

Uppropet #inteförhandlingsbart har idag publicerats i tidningen Etc. 1501 kvinnor från alla fackförbund vittnar om sexism, övergrepp och tystnadskultur inom fackföreningsrörelsen. Läs mer

Avtal 2017

Allt om avtalsrörelsen

Här kan du läsa alla våra artiklar om avtalsrörelsen 2017 där Seko ska förhandla om drygt 20 centrala avtal. Läs mer

Fackligt aktiva kvinnor vittnar

Fackligt aktiva kvinnor vittnar

I dagarna publiceras ett upprop under hashtaggen #inteförhandlingsbart. Där vittnar kvinnor med fackliga uppdrag om sexuella trakasserier, kränkningar och sexism inom facket. Det blir ett i raden av upprop från kvinnor i olika branscher under metoo-rörelsen. Allt från skådespelare och sångare, till politiker och ingenjörer har vittnat om utsatthet. Läs mer

Lokföraren som inte var sjuk

Lokföraren som inte var sjuk

Det här är berättelsen om lokföraren som inte var sjuk och arbetsgivaren som gav honom ett ultimatum: ät medicin eller få sparken! Nu är frågan på väg till Arbetsdomstolen och Lasse Holm hoppas på upprättelse. Men under tiden mår han dåligt. Läs mer

Chefen viktig för trivseln

Chefen viktig för trivseln

Stoppa allt skitsnack, låt ingen vara eller känna sig utesluten, glöm inte de sjukskrivna. Några tips från Seko Skåne om vägen till en trivsam arbetsplats. Läs mer

Valle Karlsson: Inget ska sopas under mattan

-Vi förstår att vi inom Seko och fackföreningsrörelsen inte är fredade från sexuella trakasserier. Och vi tar det väldigt allvarligt. Nu måste vi gå från ord till handling. Läs mer

När jobbet leder till döden

När jobbet leder till döden

Hittills i år har 40 personer dött på jobbet. Här är en berättelse om hur det kan gå till. Om entreprenörskedjor, bristande kontroll och olyckliga omständigheter. Läs mer

”Det vi gör har aldrig gjorts förut”

”Det vi gör har aldrig gjorts förut”

Pierre Fredriksson är verkstadsingenjör vid Uppsala universitet och gillar att arbeta i teknikens framkant. Läs mer

Med orättvisorna i fokus

Med orättvisorna i fokus

Hennes drivkraft är kampen mot orättvisor. Och det är en fajt som Gabriella Lavecchia tagit i många olika roller inom arbetarrörelsen. Sedan i våras som vice förbundsordförande för Seko. Läs mer

För dyrt med god arbetsmiljö

För dyrt med god arbetsmiljö

Kedjan med entreprenörer hade fem länkar, med Trafikverket överst. Men den sista länken brast och en provanställd 22-åring omkom i en olycka. Kanske hade den undvikits om facket fått spela sin roll. Läs mer

Inga arbetare på riksdagslistan

Inte ett fackligt namn på valbar plats när socialdemokraterna i Norrbotten sätter ihop sin riksdagslista. Det är helt enkelt inte acceptabelt tycker LO-distriktet i Norra Sverige. Läs mer

Ingen tar betalt på ersättningsbussen – inga problem tycker SL

I maj sparkades konduktörerna på Tvärbanan i Stockholm. Istället ska resenärerna själva ”blippa” sina Läs mer

Kvinnligt nätverk viktigt forum att prata ut om jobbet

Kvinnligt nätverk viktigt forum att prata ut om jobbet

– Titta så små byxorna är, säger tunneltvättare Madelene Berglund och lyfter upp en arbetsbyxa från bordet där ett av de större klädföretagen placerat sitt utbud. Läs mer

Spelet om Postnord

Spelet om Postnord

Seko posten sparkade ut de danska fackrepresentanterna ur bolagsstyrelsen. Danskarna blev sura, men enligt Seko posten var det nödvändigt för få danska och svenska staten att enas om ett kapitaltillskott till Postnord. Läs mer

6F utreder ny lönemodell

Förbunden inom 6 F har länge varit kritiska till den svenska lönebildningsmodellen. Nu tillsätter förbunden en gemensam utredning som ska försöka hitta en bättre modell. Läs mer

Rödgrönt löfte om skärgårdstrafik i egen regi

Vid en facklig hearing i landstingshuset i Stockholm lovade de rödgröna att ta tillbaka bland annat delar av skärgårdstrafiken i egen regi om de kommer till makten. För personalens och resenärernas skull, men också för att få en möjlighet att jämföra olika driftsformer. Läs mer

Avtal klart för skärgårdstrafik

Seko och Almega har kommit överens om ett nytt treårigt avtal för de anställda i skärgårdstrafiken. Därmed dras strejkvarslet tillbaka. Läs mer

Väg- och ban öppnar för ny yrkesutbildning

Väg- och ban öppnar för ny yrkesutbildning

Även väg- och banbranschen har nu ett avtal om yrkesintroduktionsanställning, YA. Unga, nyanlända och långtidsarbetslösa kan lära sig ett yrke och samtidigt få lön, arbetsgivaren står för handledning men slipper betala arbetsgivaravgift. Läs mer

Försäkringar
Fackets försäkring hjälpte Tomas efter stroken

Fackets försäkring hjälpte Tomas efter stroken

Paketchauffören Tomas Dahl fick en stroke för tre år sedan. Genom Sekos sjukförsäkring fick han 50 000 kronor – pengar som var välkomna när han blev sjukskriven på heltid i tre månader. Läs mer

Löneutvecklingsgaranti

Se Förtjänstutvecklingsgaranti.