Meny

Tipsa ossom nyheter

Maila eller ring 070-523 53 76

HUvudskyddsombudet Helene Bohne Strauss och arbetsmiljöexpert Kåra Evelander arbetar med planeringen av Telia Soneras flytt till Solna 2015. Foto: Pernille Tofte
Reportage

Se riskerna tidigt

Ska ni bygga om på jobbet? Flytta? Köpa nya maskiner eller möbler? Byta städrutiner? Organisera om? Försök då övertyga arbetsgivaren om att det är bättre att skyddsombud och medarbetare är med redan under planeringen.

19 januari 2015 13:45

Fakta

Lästips

* ”Hantera risker, systematiskt arbetsmiljöarbete”, utgiven av Prevent, parternas samarbetsorgan. Den ligger till grund för genomgången ovan.

* Prevent har en uppsjö av böcker och foldrar som går att beställa och köpa på hemsidan.

* På Arbetsmiljöverkets hemsida finns lagtexter, föreskrifter, tips och råd, checklistor och blanketter.

* Där finns också en webbaserad arbetsmiljökurs om riskbedömning som vem som helst kan ta del av.

Konsekvenserna av att hålla skyddsombud och anställda med sakkunskap utanför, kan bli att nya lokaler kanske måste byggas om, att de nya maskinerna inte går att använda, att antalet olyckor,
arbetsskador och sjukskrivningar ökar.

Skyddsombud och anställda släpps dock ofta in i en förändringsprocess när underlaget för beslut redan är klart. Arbetsgivaren har redan bestämt sig och den riskbedömning som borde vara gjord tidigt i arbetet kommer försent.

På Telia Sonera är frågan om arbetsmiljöarbetsmiljöombudens (som skyddsombuden kallas på företaget) medverkan i förändringsarbete och vid riskbedömningar högaktuell. Det beror dels på att arbetsmiljöarbetet har skjutit fart i och med bytet av den högsta ledningen, och att förväntningarna på dialog och samarbete därför är höga.
Och dels på att en stor förändring genomförs, delvis utan att arbetsmiljöombuden fått vara med.

Telia Soneras personal i Farsta och vid Stureplan ska flytta ihop i nya lokaler i Solna 2015. Flera tusen anställda ska få gemensamma lokaler.
Företagsledningen har beslutat var det nya huset ska placeras geografiskt och att flertalet
medarbetare ska sitta i så kallade aktivitetsbaserade arbetsplatser. Det senare är en numera vanlig och omdebatterad modell för kontor, som innebär att medarbetarna rör sig mellan olika ytor, soffhörnor, gåband och så vidare. Det finns både negativa och positiva erfarenheter av det.

Vissa enheter inom Telia Sonera kommer dock av säkerhets- och sekretesskäl att sitta i mer traditionella kontorslösningar. Det gäller även medarbetare som behöver särskilt anpassade arbetsplatser.

Efter att företaget tagit beslut om placering och kontorslösning är det i dag tid för att planera hur lokalerna ska utformas. Då är det också dags för arbetsmiljöombud och huvudskyddsombud att vara med i olika projektgrupper.
Det är bra, men lite försent i processen, tycker Sekos centrala huvudskyddsombud på Telia Sonera, Helene Bohne Strauss.
– Jag hade gärna varit med i ett tidigare skede, säger hon. Det borde ha tagits fram en riskbedömning med den centrala arbetsmiljöorganisationen för att se konsekvenser och risker i och med en stor flytt som denna.

Hon säger att en aspekt är att Solna ligger på andra sidan staden för många medarbetare som sedan länge bor i närheten av Farsta för att ha nära till jobbet.
– Vad finns det exempelvis för kommunikationsmöjligheter eller möjlighet till parkering då många anställda idag använder sig av bilen till jobbet?

Kåre Evelander är Telia Soneras arbetsmiljöspecialist och Helenes samarbetspartner i arbetsmiljöarbetet. Han har lång erfarenhet som skyddsingenjör i olika funktioner, inte minst från företagshälsovårdscentraler som Bygghälsan, Statshälsan och Previa.

De hittar ofta gemensamma ståndpunkter under arbetets gång, men när det gäller i vilket skede arbetsmiljöombuden ska komma in i förändringsprocessen delar inte Kåre Helenes uppfattning. Han är inte övertygad om att det är bättre eller ens möjligt för arbetsmiljöombuden att vara med redan när en förändring förbereds. Beslut om exempelvis var lokaler ska placeras är en arbetsgivarfråga, säger han.

I sin funktion som arbetsmiljöspecialist befinner han sig ”mitt emellan” ledning och personal, vilket kan vara svårt.
– Jag har en vågmästarroll, säger Kåre Evelander. Men jag strävar efter samverkan, precis som arbetsmiljöombuden, lägger han till.

När Kåre Evelander och Helene Bohne Strauss sammanstrålar med Sekotidningen i fackets lokaler i Farsta, är syftet att berätta om hur arbetet med arbetsmiljö och riskbedömningar går till på Telia. De har gott hopp om framtiden och känner en gnutta stolthet.

– Vi är på god väg mot något bättre, säger de med en mun.

Kåre hyser hopp om att Telia ska bli arbetsmiljöcertifierat enligt OHSAS 18001, som ska ge ett mer effektivt ledningssystem, med bättre styrning av arbetsmiljöarbetet. Det finns en rad krav som företaget måste leva upp till, exempelvis när det gäller hälsobokslut.

Helene har inga invändningar mot certifieringen, men hon vill också ha mer dialog och utbildning av såväl chefer som arbetsmiljöombud.

Arbetsmiljöutbildningen för chefer har minskat från 40 timmar lärarledd undervisning på 1990-talet, till en webbaserad utbildning som respektive chef måste gå igenom på sin egen dator. Tanken är att alla chefer ska gå igenom den utbildningen.

Därför, understryker Kåre och Helene, krävs det hela tiden att cheferna får veta hur viktigt arbetsmiljöarbetet är i en ledares roll. Även arbetsmiljöombuden har möjlighet att gå webbutbildningen, lägger de till.

– Målet är att de som gör riskbedömningarna ska förstå varför man tar fram en sån, säger Helene.
Vad är en riskbedömning?
– Det är ett kontinuerligt vardagsarbete med att ta reda på vad som händer på arbetsplatsen, se vilka som omfattas, beskriva hur förändringen påverkar arbetsmiljön, vilka risker som finns och hur hög risken är. När det är klart beslutas om åtgärder som sedan följs upp.

– Vid större förändringar måste man anstränga sig mer. Särskilt när det är något nytt som ska hända, där man kanske inte omedelbart ser konsekvenserna, säger Helene Bohne Strauss.

Karin Lindgren Strömbäck, reporter
karin.lindgrenstromback@sekotidningen.se

Dela det här

Kommentera

Klicka här för att läsa våra villkor för kommentarer.

Dödsolycka ombord på Silja Symphony

Dödsolycka ombord på Silja Symphony

En målare som arbetade med att renovera hytter ombord på Silja Symphony omkom i en arbetsplatsolycka i lördags. Dödsorsaken uppges vara en felaktig bygglampa som gett mannen en elchock. Läs mer

SJ:s kundtjänst privatiseras

SJ:s kundtjänst privatiseras

SJ har beslutat att lägga ut kundtjänsten i Ånge på ett privat företag. Webhelp, som tar över, lovar att vara kvar i minst fem år och har skrivit ett specialavtal för de anställda. Läs mer

Brevbärare blev överfallen vid sin bil

Brevbärare blev överfallen vid sin bil

Två män försökte med våld ta brevbäraren Åsa Åsbergs postbil. En av männen greppade så hårt tag om Åsas nacke att hon har ständig värk flera veckor efteråt. Hon chockades och gav inte männen bilnycklarna. Läs mer

Många besök under Sekos medlemsvecka

Många besök under Sekos medlemsvecka

Närmare 10 000 anställda i Sekos branscher fick besök när Seko hade medlemsvecka i april. Nu har förbundet registrerat plussiffror i medlemsregistret för första gången på länge. Läs mer

Experten: Så undviker du en stressig semester

Experten: Så undviker du en stressig semester

Sommarsemestern ser många fram emot som en tid för att ta det lugnt och ha det härligt. Men så blir det långt ifrån alltid när ambitionerna blir för stora. Vi frågade Samuel West, psykolog och forskare, hur man kan tänka för att inte hamna i värsta semesterstressen. Läs mer

Häktet i Göteborg flyttade på skyddsombud

Häktet i Göteborg flyttade på skyddsombud

I april beslutade Kriminalvården i region väst att flytta Sekos skyddsombud Leif Kyldal från häktet Göteborg till Skogomeanstalten. Han närmaste chef hade känt sig hotad när Leif pekade på arbetsmiljöproblem på avdelningen. Läs mer

Seko hjälpte Bo när vibrationsskador avslutade yrkeslivet

Seko hjälpte Bo när vibrationsskador avslutade yrkeslivet

Vibrationsskador satte stopp för Bo Hadrys yrkesliv. Genom Seko har han fått hjälp att söka de ersättningar han har rätt till. – Helt plötsligt har det funnits en massa pengar på kontot. Läs mer

”Vi är som Sherlock Holmes”

”Vi är som Sherlock Holmes”

Läs mer

Med jämlikhet i fokus

Med jämlikhet i fokus

Kadir Kasirga kom till Sverige från Kurdistan som 15-åring. Efter många år som fackligt aktiv i Seko kandiderar han i höst till riksdagen för Socialdemokraterna.
 Läs mer

Vem vill jobba mer?

Vem vill jobba mer?

Problemet är inte att det går dåligt för Sverige. Problemet är att våra gemensamma tillgångar är orättvist fördelade. Läs mer

En sjukförsäkring att lita på

"Vi förväntar oss att en samlad arbetarrörelse gör gemensam sak för att utveckla den svenska modellen där en rättvis och trygg sjukförsäkring är självklar!" Det skriver Agneta Tiger Seko och Ingemar Nilsson, riksdagsledamot (S). Läs mer

Ingen tar betalt på ersättningsbussen – inga problem tycker SL

I maj sparkades konduktörerna på Tvärbanan i Stockholm. Istället ska resenärerna själva ”blippa” sina Läs mer

LO-prognos: Bra tillfälle att främja välfärden

LO-prognos: Bra tillfälle att främja välfärden

LO:s ekonomer räknar med ytterligare några goda år - och med lägre arbetslöshet än någon annan prognosmakare. Använd de goda tiderna för att ta itu med bristerna i välfärden, uppmanar de. Läs mer

Lagom stress är en del av arbetet på Sjöfartsverket

Lagom stress är en del av arbetet på Sjöfartsverket

– Jag skriver en lista och bockar av varje sak som jag har gjort när det blir körigt på jobbet, säger Janet Floreng Lindfors som arbetar som administratör på Sjöfartsverket i Malmö. Läs mer

Indien: Facklig kamp gav rätt till mammaledighet

Indien: Facklig kamp gav rätt till mammaledighet

Kvinnliga busskonduktörer i den indiska delstaten Maharashtra får sin betalda mammaledighet utökad från sex till nio månader. Bland annat tack vare Sekos stöd till det lokala facket och dess kvinnliga aktivister. Läs mer

Efter granskningen av Förbifarten: ”Ser över handlingsalternativ”

Efter granskningen av Förbifarten: ”Ser över handlingsalternativ”

Trafikverket ”ser över möjliga handlingsalternativ” och ska göra en ”heltäckande analys” av arbetsmiljöarbetet. Det sker efter tidningen Arbetets avslöjande om allvarliga arbetsmiljöbrister på Förbifart Stockholm-bygget på Lovön. Läs mer

Facklig brevbärare och kristdemokrat, inget för LO

Facklig brevbärare och kristdemokrat, inget för LO

Brevbäraren Åsa Åsberg är aktiv i Seko Posten och vald till LO-distriktets representantskap i Västerbotten. Hon uppmanades att lämna det uppdraget eftersom hon står på Kristdemokraternas lista i valet till kommunfullmäktige. Det är inget Seko står bakom. Läs mer

Många brev med narkotika på Posten

Brevbärare och postombud riskerar att oskyddade exponeras för den extremt farliga drogen fentanyl. Arbetsmetoder för att göra postpersonalen tryggare har tagits fram. Läs mer

OB-tillägg

Ett extra tillägg för arbete som utförs under obekväm arbetstid på nätter och helger.