England, Sverige  och fler länder i EU har blivit utsatta för terrorattentat. I Sverige dog fyra människor i ett vansinnesdåd och minst tio personer fick fysiska skador. Nu senast i London dog sju människor. Förmodligen flera som påverkades psykiskt.
I Sverige är det andra gången, första gången hade vi självmordsbombaren som misslyckades och utlöste bombbältet för tidigt på en sidogata i centrala Stockholm, vilket var ren tur. Självmordsbombaren bar ett bälte med sprängmedel och stålkulor som garanterat hade dödat betydligt fler människor än de fyra som omkom.
Vi måste nu komma ihåg att besinna oss från raseri och utpekande av grupper.
Dock en misstänkt grupp kan vi rikta vårat hat emot. Men övriga människor som kommit  till EU i flykt för att åter kunna leva och få känna trygghet tycker jag att vi skall värna om och hjälpa så gott vi kan.
Risken nu är överhängande att folk retar upp sig på mina åsikter och skrivande.
Det är just detta som terrorister vill uppnå med sina attentat, att göra människor upprörda och skapa oro i ett samhälle som fungerar.
Vi måste även ha i åtanke att det är nu dom mörka krafterna får luft under sina vingar och det är då som risken är stor att högerpopulistiska partier och förespråkare kommer att spela på människors känslor bara för att vinna röster till kommande val.
Jag tycker då att det är viktigt att vi inte blir handlingsförlamade utan står upp för det vi tror på och vad det är för samhälle som vi vill leva i.
Det är också viktigt att vi står upp enade och kämpar för det vi tror på.
Tillsammans är vi starka.