Sekotidningen har tidigare berättat att Relacom sedan några månader anlitat det polska företaget Laczpol.
Enligt företagsledning var orsaken till att man vände sig till det polska företaget att det rådde brist på teletekniker i Sverige.
Trotts den påstådda bristen på personal sa Relacom upp 270 tekniker under förra året. Så sent som för några månader sedan blev teletekniker runt om i landet uppsagda. Samtidigt anlitades alltså det polska företaget Laczpol för att göra kabelarbeten åt Relacom.
En inte helt oväsentlig anledning till att Relacom valde att säga upp sina egna tekniker och istället anlita Laczpol kan ha varit löneskillnaderna.
Enligt uppgift tjänade teknikerna vid Laczpol 1 400 euro, vilket motsvarar 13 000 kronor månaden. Det är nästan 10.000 under vad Relacom egna teletekniker tjänar och dessutom under minimilönen i avtalet som ligger på 13.700 kronor.
Men nu har alltså samarbetet avbrutits, i alla fall för tillfället.
Sekotidningen har sökt Lisbet Johansson, regiochef för Relacom Syd, för en kommentar men utan att lyckas.
Sekotidningen har också sökt Lotta Lindgren, vice VD och kommunikationsansvarig vid Relacom, men hon vill inte prata med Sekotidningen. Däremot har hon svarat på några frågor per mail.
Så här svarar Lotta Lindgren på frågan om man avvecklat samarbetet och varför har i så fall samarbetet avbrutits?
”Ja, det stämmer. Det stämmer att vi avvecklat samarbetet i Växjö för närvarande, ett beslut som vi fattat gemensamt. Anledningarna är flera och det är en diskussion som förs mellan oss och underentreprenören.”