– Vi är människor – vi är inte maskiner, sade Gunnar Westin, en av initiativtagarna, i ett flammande tal till sina kolleger som svarade med rungande applåder.
   Protesterna gällde avreglering, underbemanning, allt större distrikt och en allt mer slimmad organisation som ger en ohållbar arbetssituation för de postanställda. I många distrikt blir posten liggande flera dagar för att brevbärarna inte hinner dela ut den i tid.
   Kraven som ställdes var stoppade nedskärningar och besparingar, nej till underbemanning och nej till otrygga anställningar.
   En av dem som slutit upp i protesterna var Ivar Stenbuch, brevbärare i Skogås. Han berättar om hur ständig underbemanning knäcker brevbärarna, hur leder och knän slits ut av den ökade arbetsbelastningen.
   – Jag kräver 40 timmars arbetsvecka. Det kanske låter som ett konstigt krav, men som det är nu jobbar jag 45-50 timmar varje vecka, minst en timme övertid varje dag, säger han.
   På plats bland demonstranterna fanns också Charlotte Rinaldo, brevbärare i Årsta.  Även hon vittnar om underbemanning och hur brevbärarna får allt mer att göra utan att få mer tid att göra det.
   – Vi vill ju bara göra ett bra jobb och leverera posten. Men det går inte som det är nu, varje dag är det distrikt som inte får sin post, för vi inte hinner. Vi håller på att förlora vår yrkesstolthet, säger Charlotte Rinaldo.
   Riksdagsledamoten och tjänstlediga brevbäraren Eva-Lena Jansson var inbjuden att tala vid manifestationen. 
   – Allt går mot en börsintroduktion. Posten är bara ute efter att maximera vinsten och då blir arbetsmiljön lidande. Om Posten vägrar ta itu med detta måste ägarna, svenska och danska staten gripa in, säger hon.
   Även Affe Mellström, ordförande för Seko Posten, höll ett tal där han bland annat krävde att talet om börsintroduktion skulle slopas.
   – I Sverige har vi en högerextrem postlagstiftning med avregleringar och konkurrensutsättningar som går mycket längre än EU kräver. De ekonomiska kraven måste harmoniseras med servicekraven.