Därmed avblåses alla konfliktåtgärder.

-Vi är väldigt nöjda med att ha fått ut 590 kronor. Vi har inga potter utan alla får 590 kronor. För Fastighets är det sjunde avtalet på den nivån, säger Jari Visshed, avtalsansvarig och tredje ordförande för Fastighets.

Helen Thornberg avtalsansvarig ombudsman på Seko är också nöjd.

-Jag tycker att det är en bra uppgörelse. Vi nådde det som var viktigast, 590 kronor på utgående lön, 590 på lägstalönen och en arbetsgrupp om hyvling, säger hon.

Enligt motparten Almega följer det nya avtalet industrins märke på 2,2 procent. Beräkningen är gjord av Medlingsinstitutet.

2,2 procent på genomsnittslönen på städavtalet är dock en hundring mindre än 590 kronor.

Enligt Jari Visshed beror skillnaden på att avtalet innehåller en del förändringar av ungdomslöner, branschvanetillägg och frysta ob-tillägg.

Ungdomslönerna skjuts fram och gäller i och med det nya avtalet från 22 års ålder istället för 20. Ungdomar får 90 procent av grundlönen. Även branschvanetillägget skjuts fram. Tillägget kommer i dag efter två, fyra respektive sex år branschvana. I det nya avtalet plockas en del från fyra år till sex.

Det betyder att det dröjer längre innan den anställde får fullt branschvanetillägg.

En viktig fråga för Fastighets och Seko på städområdet är det som kallas hyvling. Där har parterna kommit överens om en arbetsgrupp som ska granska hur mycket det använts sedan förra avtalsrörelsen.

Hyvling innebär att arbetsgivare omreglerar anställningen vid arbetsbrist på så sätt att den anställde erbjuds en ny anställning till lägre sysselsättningsgrad.

-Det drabbar våra medlemmar mycket hårt. Vi har tvingats inse att lagen om anställningsskydd av allt att döma bara skyddar anställningen, inte sysselsättningsgraden. Ingen jurist har kunnat hjälpa oss att komma åt det här, säger Jari Visshed.

Enligt facken är den utbredda användningen av hyvling ett resultat av rådgivning från arbetsgivarorganisationerna till medlemsföretagen.

-Vi vill hitta en avtalslösning på sikt, så att hyvling försvinner. Det drabbar redan lågavlönade grupper i Fastighets, Hotell- och restaurang och Handels.

Det nya avtalet är på 12 månader.

Seko har cirka 200 medlemmar på avtalsområdet.