Om alla hade ett jobb så skulle marknaden vara i rätt balans. Tänk dej om alla har råd att handla varor och tjänster så ökar efterfrågan på alla fronter.

Som det ser ut idag så ser företagen vinster som främsta målet, men dom biter sig själva i ryggen där lite grann. För om dom ska få vinster så måste det finnas människor som har råd med deras produkter och tjänster. För har ingen råd då minskar ju efterfråga.

Idag har världen blivit globaliserad, alla lever närmare varandra. Att skicka ett sms med mobiltelefon till USA tar knappa sekunden, att beställa en vara från USA tar dock lite längre tid.

Så företagen borde vara måna om att få en fungerande marknad här hemma i första hand, men även se till att det finns global handel.

Sverige idag är inte självförsörjande, vi har behov av varor och tjänster från utlandet för att vi ska få ett gott samhälle här hemma och att alla skall kunna leva drägligt.

Hur får vi ordning på det då?

Först och främst blir det kaos och hierarki på marknaden med privatiseringar inom till exempel järnvägen. Om man nu ska åka mellan två orter i landet så kan det vara tre olika företag som ansvarar för resan.

Så jag vill se att staten tar tillbaka ägandet samhällsfunktionerna (järnväg, sjukvård, post, skola). Då kan människor åter komma i arbete och vinsterna stannar kvar inom landets gränser. Sverige kan åter börja bygga landet.

Staten kan inte ”äga” allt då det fortfarande behövs viss konkurrens för att samhället skall utvecklas och drivas framåt.