– Kollegor kommer till jobbet och ser ut som zombies, säger Claude Thirion. Han är aktiv inom facket CFDT och har jobbat hos France Telecom i Metz i över 25 år. Sedan 1997 har han tvingats byta yrke fem gånger.
– Det är självklart att företaget måste anpassa sig till utvecklingen på teleområdet.
Men man har gått alldeles för långt. Vi är övertygade om att man medvetet har försökt driva folk till att säga upp sig, säger han.
Arbetsmiljön hos France Telecom har plötsligt hamnat i strålkastarljuset. 23 anställda har tagit sina liv sedan i början av 2008, men under sensommaren har händelseutvecklingen accelererat.
En onsdag i september stack en anställd sig själv i magen med en kniv på ett möte. Två dagar senare avled en kvinna, som hade kastat sig ut från en kontorsbyggnad i Paris. Ytterligare tre dagar senare hittades en av Claude Thirions kollegor i Metz, svårt tablettförgiftad på sitt arbetsrum.
Facken har länge försökt slå larm om den psykiska ohälsan hos France Telecom, men precis som en rad andra arbetsgivare har ledningen hävdat att självmorden handlar om personliga tragedier.
Nu har France Telecoms VD, Didier Lombard, lovat att arbetsmiljöfrågorna ska få prioritet. Alla ofrivilliga personalförflyttningar stoppas också tillfälligt.
Men fackrepresentanterna är skeptiska.
– Förtroendet för ledningen är lågt efter flera års stenhård personalpolicy, säger Claude Thirion.
Sedan 1997 har den franska teleoperatören genomgått en omvälvande förändring. Bolaget har privatiserats och personalstyrkan har minskat från 160 000 till knappt 100 000.
Men det är inte bara styrformerna inom France Telecom, som idag ifrågasätts i Frankrike.
Facken hävdar att ovanligt många anställda hos elbolaget EDF också har tagit sina liv. Att självmord överhuvudtaget sker på arbetsplatser är dessutom ett relativt nytt fenomen.