– Det var helt väntat och borde ha skett mycket tidigare, säger Chang Strömberg, ombudsman på Seko sjöfolk.

I ett pressmeddelande från TRSM uppges att Anette Schildes avgår som vd, att Paul Ekwall avgår från posten som vice vd och Henrik Ekelund från trafikchefsbefattningen. Samtliga avgår på egen begäran. För företagets bästa, enligt pressmeddelandet.

– Anette Schilde, Paul Ekwall och Henrik Ekelund har mot bakgrund av den senaste tidens interna oro ställt sina platser till förfogande. Henrik Cars är med sin breda och dokumenterade erfarenhet rätt person att fortsatt leda och utveckla verksamheten, säger Jan-Eric Nilsson, styrelseordförande för TRSM Group.

Den interna oron är i själva verket en djup spricka mellan ledning och anställda som kulminerat med polisrazzior, lögnanklagelser, polisanmälningar och lite till.

– Ledningen hade ett möte igår med de anställda och där framfördes ett samlat krav på att de skulle avgå. Det fanns inget som helst förtroende kvar, säger Chang Strömberg.

Han välkomnar nya vd:n Henrik Cars.

– Det är ett bra val. Han är erfaren och kan skilja på för och akter på ett fartyg.

Tidigare har Henrik Cars varit hamnkapten i Stockholms Hamnar, sjöbefäl inom Johnsonlinjen samt befälhavare på Silja Lines fartyg