-Vi är alla väldigt beroende av att uppkopplingen fungerar och kravet från arbetsgivarna att jobba mer flexibelt ökar i branschen, säger Sölve Grönlund, ordförande för Seko på Relacom.

I branschavtalet finns en möjlighet till så kallad förskjuten arbetstid, där arbetsgivarna med någon tids varsel kan flytta arbetstiden från dag till kväll exempelvis. Då utgår ob-ersättning, men ingen övertid.

-Teknikernas arbete är ofta kundstyrt och det förändras hela tiden. Fler arbetar del av helg eller helg på rullande schema och liknande, säger Sölve Grönlund.

Facket och medlemmarnas motdrag är att det ska kosta mer att förlägga arbetet på en tid då människor i allmänhet vill gå ner i vila, kväll, natt och helg. Ett sätt är att försöka höja ob-ersättningen.

-Vi har låga ob, och det beror på att de inte använts tidigare. Vi ligger på efterkälken helt enkelt. Men nu när det börjar användas allt oftare måste vi arbeta för att det ska höjas.

Restidsfrågan är också viktig för telebranschen. Det vill säga att få en del av restiden till och från arbetsstället att räknas som arbetstid. Förra året kom en dom i EU-domstolen som tolkats som att mer restid än hittills bör räknas som arbetstid. I avtalsrörelsen tillsatte parterna inom telekom en arbetsgrupp för att jobba fram ett förslag till lösning. När detta skrivs syns inga resultat. Sölve Grönlund är luttrad.

-Ja, det krävs att båda parterna är intresserade av en överenskommelse, säger han.