Meny

Tipsa ossom nyheter

Maila eller ring 070-523 53 76

Boktips

Grinig surgubbe mjukas upp

En man som heter Ove av Fredrik Backman, Forum förlag

14 juni 2013 08:11

Alla har vi någon gång träffat Ove. En vresig gubbe som skäller på allt och alla samt talar om hur odugliga alla är, nuförtiden.

Det var bättre förr, man kunde bygga Eiffeltornet 1889 men nu kan man inte ens rita en villa utan att någon måste ta paus för att ladda batteriet på sin telefon, muttrar Ove.

Ove är 59 år. Han har precis blivit förtidspensionerad, men de kunde faktiskt lika gärna ha sagt som det var, tycker Ove: ”Avveckling.”

Att inte längre känna sig behövd är ett stort problem för honom. Han har dessutom nyligen blivit änkling och hittar inte sin plats i tillvaron längre. Saknaden efter frun är enorm.

Han var tidigare ordförande i bostadsrättsföreningen men blev avsatt genom en ”statskupp”, enligt Ove själv. Detta hindrar honom inte från att agera ordningsman i radhusområdet.

När de nya grannarna försöker backa in bilen med släp intill sitt radhus förstör de Oves brevlåda. Det blir upptakten till nya händelser i Oves liv. Han är ju sitt vanliga vresiga jag men ju längre tid som går samt att han blir engagerad i andra människors liv verkar göra honom lite mjukare i sin framtoning. 

Relaterade ämnen

Dela det här

Kommentera

Klicka här för att läsa våra villkor för kommentarer.

Amerikanska bakverk i svensk tappning

United states of cakes av Roy Fares, Bonnier Fakta Läs mer

Grinig surgubbe mjukas upp

En man som heter Ove av Fredrik Backman, Forum förlag Läs mer