SEKO Tunnelbanan, Klubb 111, fördömer Kommunals agerande i samband med de skandaler som har redovisats i pressen angående hur Kommunals tillgångar används.

Detta som har hänt är ett exempel på hur dagens fackföreningsrörelse agerar i olika lägen De försöker tjäna pengar genom att hyra ut sina tillgångar till högstbjudande. Fackföreningar har blivit aktiebolag för att handla med aktier, eller ”investera” i fastighetsbranschen och andra snabba cash-branscher som ger snabba pengar till rörelsen.

Fackföreningar har gått med på kapitalets intressen och sviker arbetarklassen och dess värderingar.

Fackföreningarna bildades för att försvara arbetarklassen från kapitalets makt. Facket ska kämpa för att förbättra arbetsvillkoren, lönerna, solidarisera sig med andra arbetare. Facket ska kämpa för bättre utbildning, vård, skola, bostäder och allt som gör att arbetarklassen ska leva bättre. Fackets intresse är totalt motsatsen till kapitalets intresse.

Detta som har hänt är därför ett resultat av att facket har tappat bort sin roll som kamporganisation, och istället blivit en intresseorganisation med samma villkor som ett företag som har höga löner och förmåner för sina fackpampar och ombudsmän, medan de vanliga arbetarna kämpar med smulor, med dålig arbetsmiljön och med sämre arbetsvillkor.

SEKO Tunnelbanan, Klubb 111, anser att medlemmarna, arbetarklassen i stort måste göra om facket igen till klasskampens organisation. En organisation som kämpar utan privilegier och korruption för alla arbetares rätt till drägliga villkor.

Vi kräver att ledningen för Kommunal måste avgå omedelbart, även om detta inte löser problemet då facket måste ändra riktningen för att bli en kamporganisation.

Vi, arbetarklassen skapar alla rikedomar, och Vi ska ha hela makten.

”En för alla, alla för en”