Meny

Tipsa ossom nyheter

Maila eller ring 070-523 53 76

Elin Öberg vet inte från månad till månad om hon har jobbet kvar. Foto: Daniel Olausson
Reportage

Fast jobb en ouppnåelig dröm

Snön faller mjukt över samhället. Gatorna är vita, plogade och släta. En och annan äldre dam har tagit sparken med på dagens inköpsrunda i Norrskensgallerian. Mitt emot den tre år gamla gallerian står flera av postens gula bilar parkerade under tak. Personalen slipper skotta men kallt är det likafullt.

19 december 2012 15:31

Det är i slutet av november och på posten i Gällivare är det mycket att göra. Vid tiotiden på morgonen har de flesta kammat posten för dagen och gjort i ordning sina blå lådor med såväl brev som paket.

På lastbryggan blåser det, och Elin Öberg snabbar sig på med att packa bilen. Elin är 20 år och har arbetat på kontoret sedan maj i år. Som flera andra på kontoret är hon timanställd. Det är en osäker och stressig tillvaro.

– Jag vet inte från månad till månad om jag har arbetet kvar. Det är svårt att planera, och flytta hemifrån känns avlägset, säger hon.

Elin Öberg bor med mamma i Porjus, fem mil från Gällivare.

– Bostäderna är dyra här och har man ing- en stadig inkomst blir det svårt, säger Elin.

Med den osäkra anställningen följer att hon inte heller kan planera sina vardagar. Varje anställningskontrakt anger ett visst antal timmar hon förväntas jobba den kommande månaden, men inget är hugget i sten. Arbetstiderna kan ändras från dag till dag. Ofta tvingas hon arbeta mer än heltid.

Tanken är att timvikarierna ska finnas till hands vid behov och alltid vara redo att ar- beta även om de inte är uppsatta på schemat. De ska se det som att alla dagar är vikta för Posten, även om det inte blir något arbete.

Elin Öberg tycker att det är svårt att få ihop att hon å ena sidan inte får veta om det finns arbete nästa månad, å andra sidan att hon arbetar mer än full tid, varje dag. Utan övertidsersättning. 07–16 är ordinarie arbetstid, Elin stannar ofta till 18. Hon får be- talt per timme, 125 kronor, inte mer. Övertid blir det bara när hon har ett fast schema på heltid och överskrider det.

– Trots att det så uppenbart finns behov av oss säger cheferna att det inte finns arbete. Och att det kan dröja väldigt länge innan vi kan få fast jobb. Vi får inte ens ett skriftligt schema, säger hon.

Elin Öberg är inte ensam om sin situation. På kontoret där hon arbetar finns 20 fast anställda på 19 tjänster och 10 vikarier, enligt produktionschef Tore Jirdén. Flertalet av de senare är timanställda, tre går på ledighetsvikariat för specifika personer.

Och så börjar det se ut inom hela företaget. Enligt Seko Posten ökar timanställningarna i omfattning och det är främst unga som får jobben. Några siffror finns dock inte, ännu.

Facket sa i våras upp ett avtal om behovs- anställningar som tillät 0-avtal (det vill säga avtal med 0 timmars arbetstid), men det har inte ersatts av något nytt. I stället ökar timmisarna.

Enligt Mats Lööf på Seko Posten kan facket i varje enskilt fall kräva att visstiderna ska bli fasta tjänster. Och förstås se till att timmisarna blir medlemmar. Mycket mer finns inte att göra.

I lagen om anställningsskydd finns anställningsformen allmän visstidsanställning som möjliggör timanställningar. Ny lagstiftning är på väg, men de förslag som lagts fram förändrar inget för Elin och hennes kolleger just nu. Förändringarna handlar om att minska möjligheterna att stapla visstidsanställningar på varandra i åratal. Det blir inget förbud mot osäkra kontrakt.

Nina Hirvonen är 21 år och började, liksomElin Öberg, som timanställd i maj. När hon får sitt anställningskontrakt är det oklart hur de kommande fyra veckorna ser ut. De timmar hon har i kontraktet ändras alltid.

– Jag kan fråga min chef 20 gånger hur jag ska jobba, men får ändå inget svar. Den förra chefen sa: kom klockan 07. Det skulle jag uppfatta som ett muntligt schema.

Nina Hirvonen vet varken ut eller in. Hon trivs och skulle gärna arbeta mer. Hon har bett om heltid men fått svaret att det inte finns jobb.

– Det finns inga tider till timanställda, får jag veta, och sedan anställer de fem nya precis efter. De behöver ju folk, men ger inga fasta anställningar, säger hon.

När Elin packat sin bil är det lunchdags och vi har tid att prata. Vi sätter oss i lunchrummet, där det är fullt med folk.

Mikael Johansson, som arbetat i många år, sitter vid bordet bredvid. Han tycker att villkoren för timvikarierna är urusla:

– Jag tycker inte att man ska behandla unga människor som man gör. När det var arbetsplatsträff i går fick de inte vara med, de får inga skriftliga scheman, de slängs hit och dit mellan arbetspass. Inte undra på att många lämnar oss, personalomsättningen är hög, säger han.

Efter den korta lunchen följer vi med Elin Öberg på en del av hennes turer. I dag ska hon köra tre distrikt i centrala Gällivare och strax utanför. Hon fick en veckas introduktion i maj och lär sig turerna allt eftersom.

Det är mycket trappspring inne i samhället. Hon kör säkert och vant med den lilla post- bilen, som kommer in på de smalaste av gårdar. Elin kör så nära portarna som möjligt.

– Jag känner mig sliten av ovisshet och av för mycket arbete. Posten verkar tro att vi lever för arbetet, säger hon.

Elin Öberg fortsätter sin runda och vi åter- vänder till kontoret där t f produktionschef Tore Jirdén sitter i ett rum mitt i lokalen.

Tore Jirdén har varit i Gällivare sedan i maj 2012 men började formellt sin anställning 1 november. Han har i uppdrag att se över organisationen på kontoret.

När han hör att timvikarierna på kontoret är oroliga över korta kontrakt och ovisshet, tycker han att det är orättvist.

Och skriftligt schema tycker han är onödigt eftersom arbetstiden är 07–16. Är man timanställd ska man vara beredd att arbeta varje dag.

– Man kanske inte trivs så bra med varandra. Tiden här blir ett sätt att prova på jobbet. Ingen har sagt till mig att de tycker att det är något fel på anställningsavtalen, säger han.

Ni har 20 fast anställda och 10 vikarier, tyder inte det på att ni är underbemannade?

– Vi ser över bemanningen och är inte i mål ännu. Vi har anställt 3 under hösten, men kan inte ha fler fasta just nu. Våra volymer skiftar hela tiden, vi gör prognoser men de måste ständigt ändras.

I mitten av 1970-talet hade varje enhet inom Posten 25 procent vikariehållning, berättar Tore Jirdén. Ett kontor med 10 tjänster hade 12,5 anställda.

– Så kan vi inte göra i dag, det finns inte ekonomi i det, säger han.

I dag utgår lokala chefer i stället från låg grundbemanning när de planerar antalet tjänster. En bemanning som helt och hållet förutsätter att det finns folk utifrån att plocka in vid behov.

När Sekotidningen lämnar Tore Jirdéns kontor är det sen eftermiddag och samtliga postbilar är ute på vägarna. Mörkret har sänkt sig för länge sedan, på torget lyser årets julutsmyckning upp ingången till Norrskensgallerian.

 

Karin Lindgren Strömbäck, reporter
karin.lindgrenstromback@sekotidningen.se

Dela det här

Kommentera

Klicka här för att läsa våra villkor för kommentarer.

Många besök under Sekos medlemsvecka

Många besök under Sekos medlemsvecka

Närmare 10 000 anställda i Sekos branscher fick besök när Seko hade medlemsvecka i april. Nu har förbundet registrerat plussiffror i medlemsregistret för första gången på länge. Läs mer

Häktet i Göteborg flyttade på skyddsombud

Häktet i Göteborg flyttade på skyddsombud

I april beslutade Kriminalvården i region väst att flytta Sekos skyddsombud Leif Kyldal från häktet Göteborg till Skogomeanstalten. Han närmaste chef hade känt sig hotad när Leif pekade på arbetsmiljöproblem på avdelningen. Läs mer

LO-prognos: Bra tillfälle att främja välfärden

LO-prognos: Bra tillfälle att främja välfärden

LO:s ekonomer räknar med ytterligare några goda år - och med lägre arbetslöshet än någon annan prognosmakare. Använd de goda tiderna för att ta itu med bristerna i välfärden, uppmanar de. Läs mer

Indien: Facklig kamp gav rätt till mammaledighet

Indien: Facklig kamp gav rätt till mammaledighet

Kvinnliga busskonduktörer i den indiska delstaten Maharashtra får sin betalda mammaledighet utökad från sex till nio månader. Bland annat tack vare Sekos stöd till det lokala facket och dess kvinnliga aktivister. Läs mer

Experten: Så undviker du en stressig semester

Experten: Så undviker du en stressig semester

Sommarsemestern ser många fram emot som en tid för att ta det lugnt och ha det härligt. Men så blir det långt ifrån alltid när ambitionerna blir för stora. Vi frågade Samuel West, psykolog och forskare, hur man kan tänka för att inte hamna i värsta semesterstressen. Läs mer

Efter granskningen av Förbifarten: ”Ser över handlingsalternativ”

Efter granskningen av Förbifarten: ”Ser över handlingsalternativ”

Trafikverket ”ser över möjliga handlingsalternativ” och ska göra en ”heltäckande analys” av arbetsmiljöarbetet. Det sker efter tidningen Arbetets avslöjande om allvarliga arbetsmiljöbrister på Förbifart Stockholm-bygget på Lovön. Läs mer

Seko hjälpte Bo när vibrationsskador avslutade yrkeslivet

Seko hjälpte Bo när vibrationsskador avslutade yrkeslivet

Vibrationsskador satte stopp för Bo Hadrys yrkesliv. Genom Seko har han fått hjälp att söka de ersättningar han har rätt till. – Helt plötsligt har det funnits en massa pengar på kontot. Läs mer

”Vi är som Sherlock Holmes”

”Vi är som Sherlock Holmes”

Läs mer

Med jämlikhet i fokus

Med jämlikhet i fokus

Kadir Kasirga kom till Sverige från Kurdistan som 15-åring. Efter många år som fackligt aktiv i Seko kandiderar han i höst till riksdagen för Socialdemokraterna.
 Läs mer

Vem vill jobba mer?

Vem vill jobba mer?

Problemet är inte att det går dåligt för Sverige. Problemet är att våra gemensamma tillgångar är orättvist fördelade. Läs mer

En sjukförsäkring att lita på

"Vi förväntar oss att en samlad arbetarrörelse gör gemensam sak för att utveckla den svenska modellen där en rättvis och trygg sjukförsäkring är självklar!" Det skriver Agneta Tiger Seko och Ingemar Nilsson, riksdagsledamot (S). Läs mer

Ingen tar betalt på ersättningsbussen – inga problem tycker SL

I maj sparkades konduktörerna på Tvärbanan i Stockholm. Istället ska resenärerna själva ”blippa” sina Läs mer

Lagom stress är en del av arbetet på Sjöfartsverket

Lagom stress är en del av arbetet på Sjöfartsverket

– Jag skriver en lista och bockar av varje sak som jag har gjort när det blir körigt på jobbet, säger Janet Floreng Lindfors som arbetar som administratör på Sjöfartsverket i Malmö. Läs mer

Facklig brevbärare och kristdemokrat, inget för LO

Facklig brevbärare och kristdemokrat, inget för LO

Brevbäraren Åsa Åsberg är aktiv i Seko Posten och vald till LO-distriktets representantskap i Västerbotten. Hon uppmanades att lämna det uppdraget eftersom hon står på Kristdemokraternas lista i valet till kommunfullmäktige. Det är inget Seko står bakom. Läs mer

Ministern om tunnelbygget: Trafikverket måste agera

Ministern om tunnelbygget: Trafikverket måste agera

Trafikverket har en "skyldighet att agera" mot bristerna. Det menar infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) efter tidningen Arbetets avslöjande om arbetsmiljöbrister på bygget av Förbifart Stockholm. Läs mer

Svenska sedeltryckeriet flyttar till Malta

Svenska sedeltryckeriet flyttar till Malta

170 personer varslas när Crane AB flyttar sedeltryckeriet från Tumba pappersbruk till Malta. Dessutom berörs ett 60-tal bemanningsanställda av flyttbeskedet. Läs mer

Vi kollar fakta om ungdoms-arbetslösheten

Vi kollar fakta om ungdoms-arbetslösheten

”Vi har den lägsta ungdomsarbetslösheten på 15 år.” Så skrev Socialdemokraternas partiledare och Sveriges statsminister Stefan Löfven på DN debatt den 26 februari i år. Vi kollar om det stämmer. Läs mer

Många brev med narkotika på Posten

Brevbärare och postombud riskerar att oskyddade exponeras för den extremt farliga drogen fentanyl. Arbetsmetoder för att göra postpersonalen tryggare har tagits fram. Läs mer

Yrkande

Ett förhandlingskrav från arbetstagarparten.