Meny

Tipsa ossom nyheter

Maila eller ring 070-523 53 76

Johnny Hagström och Anette Skrydtrup, kriminalvårdare på häktet i Helsingborg Foto: Stefan Lindblom
Hälsa

”Erfarenhet borde synas på lönen”

– Jag är trygg i min yrkesroll och kan bemöta de intagna på ett helt annat sätt idag jämfört med när jag var ny på jobbet, säger Anette Skrydtrup, kriminalvårdare på häktet i Helsingborg.

21 december 2017 16:09

Fakta

”Tyst kunskap är svårt att lära ut”

Vad är egentligen tyst kunnande inom arbetslivet? Vi frågade Hans Lindgren, forskare i sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet.

– Tyst kunnande är svårdefinierat, men man kan säga att ”man vet mycket mer än man vet”. Många bedömningar, beslut, handlingar och korrigeringar bygger på tyst kunnande. Man går på sin erfarenhet och magkänsla.

Kommer tyst kunnande med erfarenhet?

– Ja, det krävs ofta 10–15 år för att förvärva den. Och man måste även kunna reflektera över sina beslut och överväganden i olika situationer för att det ska omvandlas till tyst kunskap. Som ny handlar du ofta strikt efter manualen och vågar inte ta egna beslut.

Hur ska man överföra tyst kunnande till nyanställda?

– Det är svårt. I princip måste man erövra den själv. Direkt överfört kunnande är omöjligt – om det var möjligt skulle man ju bara kunna lämna över en bunt med instruktioner men så fungerar det inte. Man kan gå bredvid en erfaren kollega, det kan ge en god riktning, men du måste själv göra dina egna lärospån.

Finns det något arbetsgivaren kan göra?

– Ja, man kan organisera så att dialoger underlättas mellan de som är mer erfarna och de som är nya.

Är tyst kunnande viktigare i yrken som har med människor att göra?

–Nej, det är lika viktigt inom alla branscher. Att förlora en skicklig medarbetare på ett kärnkraftverk är lika förödande för verksamheten som att förlora en bra kriminalvårdare.

Bör det tysta kunnandet synas i lönekuvertet?

– Ja, absolut. Idag är det snarast tvärtom. Det tysta kunnandet som betyder så mycket för att arbetsplatsen ska fungera värderas sällan högt. Talesättet ”man saknar inte kon förrän båset är tomt” gäller.

Kan du ge exempel på tyst kunnande som du har stött på?

– Jag har en bra story från en rangerbangård där det plötsligt inträffade en rad oförklarliga och allvarliga urspårningar. Man fann att tre personer som arbetat där länge hade gått i pension, och det visade sig att de hade lärt sig att en godsvagn lät på ett visst sätt när en allvarlig axelskada var på gång. Och inom kriminalvården finns det massor med situationer när en erfaren kriminalvårdare snabbt kan lösa en konflikt, medan en oerfaren vårdare kan orsaka ren kalabalik. Pondus, tillit, rättvisa och bra bemötande kan åstadkomma lugn i ett nafs.

Underskattar arbetsgivaren tyst kunnande?

– Ja, och jag tror att det till stor del beror på att vi undervärderar hantverksaspekten av det moderna yrket.

Sekotidningen besöker häktet i Helsingborg för att prata med kriminalvårdare om tyst kunnande – sådant man kan men är svårt att sätta fingret på och ännu

svårare lära ut.

Anette Skrydtrup har varit kriminalvårdare i 30 år, Peter Andersson lika länge, Johnny Hagström i 6 år och Sven Rydström i hela 40 år. Häktet är stort, med 120 platser och cirka 150 anställda.

– Tyst kunnande är ju så mycket. Alltifrån rent praktiska saker som hur man står när man öppnar en celldörr till hur man bemöter de intagna. Och inte minst hur man hanterar konflikter, säger Peter Andersson.

Alla är eniga om att man kommer långt med humor.

– Har man en gång fått en kille att skratta är det svårare för honom att bli ovän med dig, säger Peter Andersson.

Anette nickar och tillägger:

– Humor är avväpnande och jag vågar skämta på ett helt annat sätt idag jämfört med när jag var ny. Och jag lägger inte energi på att tjafsa om småsaker – vill de ha en extra brödskiva så ger jag dem det. Jag brukar säga: en mätt intagen är en nöjd intagen. Konflikterna kan man spara till de gånger det spelar roll.

Och konflikter kan det blir om precis vad som helst och de nyanställda testas hårt. Det kan handla om alltifrån att få ringa sin tjej till att få röka en extra cigg på rastgården.

– De läser av oss på en sekund, och ett klassiskt nybörjarmisstag är att vara för snäll. Man får inte bli mer ”kompis” med någon än att man kan säga ifrån när det gäller. De flesta av oss har gjort det misstaget och lärt oss den hårda vägen, säger Anette.

En känslig situation är när en intagen ska få ett negativt besked.

– Man ser till att de får beskedet så tidigt som möjligt på dagen så vi kan möta deras känslor, säger Johnny och tillägger att om någon kommit på kant med en intagen så är det inte han eller hon som ska ge beskedet.

Johnny började på häktet för sex år sedan.

– Jag har haft mycket nytta av att se hur de mer erfarna kollegorna jobbar. Ser jag att Anette skämtar med en intagen så vet jag att det funkar när hon gör det, men det är inte säkert att någon annan kan skämta på samma sätt. Det är viktigt att man är sig själv och tänker på vad man skojar om. Den första tiden sög man in kunskap som en svamp, och jag lär mig fortfarande varje dag.

Dagen på häktet börjar med väckning vid halv åtta, frukost och sedan får de som inte har restriktioner vara på gemensamhetsavdelningen.

– Vi följer med till rättegångar, sjukhus och tandläkare, administrerar besök och advokatbesök.

Alla fyra är ense om att den vardagliga kontakten är mest värdefull.

– Att prata ett par minuter medan man delar ut maten kan ge mer än att sitta i ett långt klientsamtal, säger Johnny.

Johnny och Peter är skyddsombud och sitter i klubbstyrelsen. De är kritiska till att erfarenhet inte belönas med högre lön.

– Det är snarare tvärtom. Det skiljer inte mycket i lön för den som är nyanställd och den som jobbat i 30 år, säger Peter. Arbetsgivaren vill inte betala för erfarenhet men det är ju den erfarna personalen som är arbetsplatsens ryggrad. Vi som har erfarenhet är förbannat duktiga på att hantera människor och det ska synas i lönekuvertet!

Alla fyra trivs och tycker om att arbeta nära de intagna.

– Jag älskar att jobba med människor och slänga käft med de intagna. Och lyckas jag få ett leende från en intagen känner jag mig nöjd den dagen, säger Anette.

Birgitta Forssell
redaktionen@sekotidningen.se

Dela det här

Kommentera

Klicka här för att läsa våra villkor för kommentarer.

ISS: Vi har vidtagit tillräckliga åtgärder

ISS: Vi har vidtagit tillräckliga åtgärder

ISS har vidtagit tillräckliga åtgärder när det gäller de sexuella trakasserierna på biljettkontrollen. Det säger ISS affärsområdeschef Ulrika Andersson. Läs mer

Fransk strejkvåg når energisektorn

Fransk strejkvåg når energisektorn

Franska energiarbetare stänger av strömmen för dåliga arbetsgivare och lovar samtidigt att leverera billigare el till hushållen. - Vi vill tvinga regeringen till att helt lägga om kurs, säger Rachel Neis, hos gasföretaget GRDF. Läs mer

Sextrakasserier på ISS till AD

Sextrakasserier på ISS till AD

Seko och Almega kunde inte komma överens om hur problemen med sexuella trakasserier på ISS biljettkontroll ska lösas. Seko förbereder nu en stämning till Arbetsdomstolen. Läs mer

”Jag är ung och har inte behövt kriga”

”Jag är ung och har inte behövt kriga”

– Varför ska man vara med i facket och betala medlemsavgift när alla får ta del av villkoren som vi förhandlar fram? Frågan lyfts när Sekos vice ordförande, Gabriella Lavecchia, besöker klubb Fastigheter i Stockholm, som en del av medlemsveckan. Läs mer

”Erfarenhet borde synas på lönen”

”Erfarenhet borde synas på lönen”

– Jag är trygg i min yrkesroll och kan bemöta de intagna på ett helt annat sätt idag jämfört med när jag var ny på jobbet, säger Anette Skrydtrup, kriminalvårdare på häktet i Helsingborg. Läs mer

Facklig seger när MTR tar över städning

Den 1 maj tar MTR över städningen av pendeltågen i Stockholm. Enligt Seko innebär övergången en facklig seger för medlemmarna, då viktiga villkor behålls eller stärks. Läs mer

Många brev med narkotika på Posten

Brevbärare och postombud riskerar att oskyddade exponeras för den extremt farliga drogen fentanyl. Arbetsmetoder för att göra postpersonalen tryggare har tagits fram. Läs mer

”Vi är som Sherlock Holmes”

”Vi är som Sherlock Holmes”

Läs mer

Med jämlikhet i fokus

Med jämlikhet i fokus

Kadir Kasirga kom till Sverige från Kurdistan som 15-åring. Efter många år som fackligt aktiv i Seko kandiderar han i höst till riksdagen för Socialdemokraterna.
 Läs mer

Vem vill jobba mer?

Vem vill jobba mer?

Problemet är inte att det går dåligt för Sverige. Problemet är att våra gemensamma tillgångar är orättvist fördelade. Läs mer

En sjukförsäkring att lita på

"Vi förväntar oss att en samlad arbetarrörelse gör gemensam sak för att utveckla den svenska modellen där en rättvis och trygg sjukförsäkring är självklar!" Det skriver Agneta Tiger Seko och Ingemar Nilsson, riksdagsledamot (S). Läs mer

Ingen tar betalt på ersättningsbussen – inga problem tycker SL

I maj sparkades konduktörerna på Tvärbanan i Stockholm. Istället ska resenärerna själva ”blippa” sina Läs mer

6F:s lönerapport får kritik

6F:s lönerapport får kritik

Det blev en hel del mothugg och kritik när 6F:s och Katalys rapport ”Lågt lönemärke gynnar högavlönade” diskuterades på ett seminarium i Stockholm på tisdagen. Läs mer

Tull vill att brevbärare knarkspanar

Tull vill att brevbärare knarkspanar

Tullkriminalen vill använda brevbärare som spanare, det väcker obehag och frågor om säkerhet och ansvar. Men brevhemligheten väger tungt. Läs mer

Facklig företrädare fick rätt – JK kritiserar Kriminalvården

Facklig företrädare fick rätt – JK kritiserar Kriminalvården

Kriminalvården får kritik av Justitiekanslern, JK, för att en regionchefer brutit mot repressalieförbudet i grundlagarna. Offentliganställda får inte straffas för att de uttalar sig om sin arbetsplats i media. Läs mer

Ny rapport: Arbetare missgynnas av lågt lönemärke

Ny rapport: Arbetare missgynnas av lågt lönemärke

De privatanställda tjänstemännens löner har ökat mer än arbetarnas vid flera avtalsperioder sedan sedan industriavtalets tillkomst 1998. För att vända trenden behövs ett högre ”märke” och samtidiga låglönesatsningar. Läs mer

Sparkade av ISS – kräver jobbet tillbaka

Sparkade av ISS – kräver jobbet tillbaka

ISS har avskedat fyra biljettkontrollanter av personliga skäl. ISS uppger att de fyra validerat sina egna SL-kort, vilket skulle vara att likställa med fusk eller bedrägeri. Seko har ogiltigförklarat samtliga avsked och menar att de fyra enbart följt företagets instruktioner. Läs mer

MTR tar över städning av pendeln

MTR tar över städning av pendeln

MTR och Solreneriet inleder fackliga förhandlingar om att MTR ska ta över städningen av pendeltågen i Stockholm. Läs mer

Efter metoo – de efterlyser visselblåsare på sjön

Efter metoo – de efterlyser visselblåsare på sjön

På Youtube finns videon #lättaankar, där kvinnor inom svensk sjöfart vittnar om grova övergrepp och sexuella trakasserier på jobbet. Ett Metoo-upprop i branschen har samlat 1150 underskrifter. Läs mer

Lönebildning

Den process som styr hur lönerna bestäms.