Sekotidningen har tidigare berättat om de dåliga och ibland livsfarliga elledningarna på Muskö.
Ledningsnätet är på många håll i så dåligt skick att Elsäkerhetsverket nu beslutat att göra en inspektion.
För Börje Liljestad, tidigare maskinbefäl som efter pensioneringen valt att bosätta sig på Muskö, är det usla elnätet en realitet nästan dagligen.
– Så fort det blåser det allra minsta så hackar det i elförsörjningen. Det gör att datorn ofta krånglar. Bor man här ute är de väldigt bra att exempelvis kunna betala räkningarna över nätet men det är ofta problem, säger han.
– Och blåser det lite mer än vanligt så blir det strömavbrott direkt. Då blir allt svart, säger Börje Liljestad.
Ledningar in till hans hus består av blanktråd som går fram genom gluggar i trädens grenverk. Vid den senaste blåsten föll ett träd över ledningen med åtföljande elavbrott.
– Vattenfall drog då en kabel som man band fast med snöre i elstolpen, sedan snöre i en telestolpe och sedan la man kabeln på marken. Så nu består nätet här omväxlande av kabel och blanktråd trots att det enligt Vattenfalls kartor ska var kabel, säger Börje Liljestad.
Han är inte arg på killarna som gjort jobbet utan på att det stormrika Vattenfall inte anser sig ha råd att göra ett riktigt jobb.
Hans granne och gode vän Karl Erik Erngren har varit fiskare hela sitt liv och är beroende av fungerande elförsörjning för sina redskap, maskiner och frysar.
– Det är många år sedan vi skaffade eget elverk och för några år sedan köpte vi ett nytt, modernare. Men i år har vi klarat oss relativt bra. Vi har bara behövt använda det fem gånger hittills i år, säger han.