Jag har alltid röstat på Socialdemokraterna och varit fackligt engagerad. Rätt och jämställdhet ligger mig varmt om hjärtat. Arbetsmarknaden är otrygg med en ökning av underbetald utländsk arbetskraft, arbete utan lön under en prövotid, orimliga provisionsbaserade arbeten, arbetsdag med delat arbetspass, arbetspass där den anställde inte får betalt för att ta sig mellan uppdragen, behovsanställningar, timanställningar, deltidsanställningar, anställningar genom bemanningsföretag, ovilja till att anställa enligt Las 6b, visstidsanställningar som inte upphör och arbetssökande oavlönade praktikanter som tar betalda timmar från de anställda! När man blir tillfrågad om man vill fortsätta i företaget och man säger ”Ja tack, men som anställd och inte med förlängd praktikplats”, blir man istället ersatt av en ny praktikant (skattepengar går till att berika företag på arbetssökandes bekostnad).

Arbetsmarknaden har blivit mer flexibel, eftersom tillgängligheten över dygnet har ökat. Företagen är inte längre världsledande med överfyllda orderböcker, som det var en gång i tiden när arbetskraftsinvandringen var som störst. Jag anser att LO-förbunden borde förhandla bort övertidsersättningarna och ersätta det med löpande timlön, så som det fungerar för timanställda och deltidsanställda. LO-förbunden kan istället förhandla att behovsanställda, timanställda och deltidsanställda blir jämställda med heltidsanställda/visstidsanställda fullt ut, när det gäller rätten till extra förmåner, ersättningar och tillägg. Det skulle öka förhandlingsutrymmet för mer i ersättning, lön, tillägg och bättre förmåner

Orsaken till detta är förseningar, olycksfall, produktionsstörningar, sjukfrånvaro, vab, tagen ur tjänst och annat. Det är oöverskådligt och det är den främsta orsaken till att arbetsgivarna drar sig för att ha så många heltidsanställda/tillsvidareanställa som möjligt. På övertidsersättningar tillkommer det oftast inte några extra förmåner, ersättningar och tillägg. Men på ordinarie timlön/månadslön tillkommer det pension, semesterersättning  och någon gång antingen enkel ob, kvalificerad ob eller storhelgs ob.

Det skulle innebära att det allt som oftast blir mer kostnadseffektivt med heltidsanställda /tillsvidareanställda eftersom abonnemang, administration, kläder, skor, samtal, utbildning, utrustning med mera minskar och man får anställda med större kunskap. Dessutom så skulle de anställdas hälsa, trygghet, köpkraft och kunna låna fördelaktigt öka vilket gynnar hela samhället. Det skulle också vara lättare att kvitta extra inarbetad tid mot ledighet, byta arbetspass med andra och det skulle vara mer rättvist för alla parter.

Det är möjligt att räkna ut mellanskillnaden på övertid gentemot timlön med eller utan ob, plus semesterersättning, pension och ett genomsnitt av det i olika branscher/yrken. Skillnaden blir störst på dem som tjänar mest på grund av ob som är lika för alla i branschen/yrket.