– Det var överraskande att hitta både positiva och negativa ändringar. Sammanlagt har han tagit bort ungefär 30 timmar och lagt till ungefär 15 timmar. Det finns ingen logik i det, ingen egennytta, och han har inte kunnat lämna någon godtagbar förklaring, säger Ulf Berg som är som är Citymails utdelningschef i sydväst.
Företaget och facket har tillsammans granskat tidrapporterna tillbaka till mars 2007 för alla anställda på de två brevbärarkontor som den utpekade chefen haft ansvar för. Det var då chefen tillträdde. Mest handlar det om ändringar på några få minuter, men det finns också ändringar på 20, 40 och 60 minuter.
– Det vi ser väldigt allvarligt på är när det försvinner timmar för vår personal, samtidigt är vi lättade över att det inte handlar om mer tid. Den tid som dragits bort kommer att betalas ut direkt. Den tid som lagts till kommer vi inte att begära tillbaka, säger Ulf Berg.
I fackklubben är de nöjda med granskningen.
– Vi har gjort en bra genomlysning av chefens beteende. Det är ett omfattande fiffel, men inga stora pengar. Helt obegripligt i ett företag som omsätter 750 miljoner, säger klubbordförande Thomas Gorin.
– Men det finns inga pengar att kräva tillbaka för Citymail. Att två personer fått extra tid påverkade inte deras löner. Genom att ändra i deras tider ser det bara bättre ut gentemot budget. Vi är nöjda med att vi fått stopp på fifflet och hoppas att det skickar ut en tydlig signal till alla. Det ska inte gå att fiffla med de anställdas löner.
anita.fors@sekotidningen.se

Läs även: Citymailchef stal arbetstid från de anställda 2008-05-30″