Hans Widén, brevbärare

Hur ser din arbetsdag ut?

– Jag börjar tjugo över åtta. Då börjar jag med att sortera posten för mitt distrikt. Vid tio tar jag cykeln och delar ut post i ungefär två timmar. När jag kommer tillbaka kör jag ut buntar med post som jag lägger i utplacerade lådor runt i stan. Det gör jag med bil. Sedan äter jag en ganska sen lunch, runt halv två och efter det kör jag avtal, alltså att jag kör ut till företag som har avtal med posten och hämtar deras utgående post.

Klockan fem går jag hem.

Det låter ganska varierat?

– Ja, jag fick delvis nya arbetsuppgifter efter att jag fått problem med knät. Mer varierat och med en del bilkörning.

Vad hände med knät?

– Förut jobbade jag i ett rätt besvärligt distrikt i centrum. Inga fastighetboxar och ofta inga hissar. Så det blev ett väldigt spring i trappor och efter 25 år så sliter det på knät. Men nu är det bättre, när jag fått mer varierat arbete.

Vad är det bästa med att vara brevbärare?

– Ja du, förr var det gemenskapen på jobbet. Men nu har alla så olika tider och är på väg någonstans som man hinner knappt träffas, man hinner inte. Det bästa nu är väl att jag får röra på mig i jobbet och det gillar jag, trots skitvintern vi har haft. Jag gillar inte att sitta still.

Och det sämsta?

– Det känns inte som det finns någon riktig framtid i Posten. Inte som när jag började, då fanns det en framtidsanda och vi jobbade på beting då och hade en helt annan frihet.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag styrketränar tre gånger i veckan och så umgås jag med dottern om hon har tid över. Jag umgås med min flickvän och mina kompisar, tar en öl, och så reser jag mycket.

Hans Widén

Ålder 45 år

Yrke Brevbärare

Arbetsplats Posten Göteborg city

Lön 22 500 kronor i månaden

Familj En dotter på 19 år

Bostad Lägenhet i Hisings Backa