Meny

Tipsa ossom nyheter

Maila eller ring 070-523 53 76

Boktips

Allt gott man kan göra med lakritsrot

Lakrits av Elisabeth Johansson, Bonnier fakta.

4 april 2013 16:38

En bok bara om lakrits. Innehåller beskrivningar av bakverk, godis, mat och dryck samt desserter. Bara bilderna gör att man vill veta mer.

Först kommer en presentation om lakritsroten och de förädlade produkter som är utvunna ur den.

Matrecepten är egentligen ganska vanliga recept men man har lagt till kryddan lakrits i olika former. Fisksoppa smaksatt med lakritsrot, viltgryta med samma krydda.

Eftersom jag själv har en stor passion för efterrätter så känner jag ett stort sug efter att prova vit chokladmousse med lakrits och minihallonmaränger. Recepten verkar inte alltför krångliga för en vanlig amatör i köket.

Boken innehåller 60 recept alltifrån lakritsgodis och glass till bakverk, grytor och dryck.

Relaterade ämnen

Dela det här

Kommentera

Klicka här för att läsa våra villkor för kommentarer.

Ätandet blev ett skydd mot övergrepp

Hunger historien om (min) kropp av Roxane Gay, Albert Bonniers förlag Läs mer

Mysterium med trådar bakåt i historien

Skuggan av tvivel av Peter Robinson, Forum Läs mer

Turkiets utveckling ur olika perspektiv

En främmande känsla av Orhan Pamuk, Norstedts Läs mer

Om sexhandeln och dem som utnyttjas

Aldrig mer av Sara Larsson, Norstedts Läs mer

Oförmåga till kärlek på 30-talet

Solidärer av Anna Jörgensdotter, Albert Bonniers förlag Läs mer

Överlevare berättar om vägen tillbaka

Och du kom inte tillbaka av Marceline Loridan-Ivens, Natur & Kultur Läs mer

Advokat försöker hjälpa tyst pojke

Bara ett barn av Malin Giolito, Wahlström & Widstrand Läs mer

Adressboken berättar Doris livshistoria

Den röda adressboken av Sofia Lundberg, Forum Läs mer

Teaterchef tar hjälp av fångar för att hämnas

Häxyngel av Margaret Atwood, Wahlström & Widstrand Läs mer

Brottssyndikat dödar kasinomotståndare

Visselblåsaren av John Grisham, Albert Bonniers förlag Läs mer