– Ska vi leva för att arbeta eller arbeta för att leva, den frågan ställda Iannis Konstantis, Seko Stockholm, till kongressen.

Det handlar om en motion som vill att Seko ska ta ta ställning för införande av 30 timmars arbetsvecka med bibehållen lön.

Förbundsstyrelsen hänvisade till det arbete som pågår inom LO och menades samtidigt att arbetstidsförkortningar bättre hanteras i kollektivavtal än genom lagstiftning.

Kongressen höll dock inte med utan röstade för motionen.

Flera motioner har lämnats in som riktar in sig på otrygga anställningar. Här höll förbundsstyrelsen med om att anställningsformen allmän visstid ska bort ur lagstiftningen.

Seko Postens motion gick längre och krävde förbud mot bemanningsföretag, något som inte gick igenom. Däremot fanns flera förslag i motionen där förbundsstyrelsen valde att backa.

Det handlar bland annat om förbud mot outsourcing av verksamhet under gällande avtalsperiod utan fackligt medgivande.

– Outsourcing under fredsplikt leder till dumpade villkor utan att vi kan göra något åt det, sa Mårten Pavlov från Seko Posten.

När så Sune Blomqvist, även han från Seko Posten, gick upp och vittande om de problem man har med arbetsgivaren, Post nord, i förhandlingar om outsourcing, hyvling och nedmonterade trygghet backade alltså förbundsstyrelsen.

 

– Man är inte sämre än att man kan ändra sig, sa Valle Karlsson från förbundsstyrelsen och drog tillbaka yrkandet att motionen var besvarad.

Därmed antog kongressen att förbundet ska verka för förbud mot att ändra gällande kollektivavtal vid upphandling eller övertagande under gällande avtalsperiod

utan fackligt medgivande och att arbetsgivaren ska ansvara för att entreprenörer och inhyrd personal i alla led följer svenska kollektivavtal och lagstiftning.