Enligt polisen har sex personer helsanerats och har förts till sjukhus enligt gängse rutiner. De har varit i nära kontakt med pulvret men ingen av dem har visat upp några symptom.

Ytterligare 23 personer som har vistats i lokalen har duschats och fått lämna platsen.

Senare hittades ytterligare en eller flera misstänkta försändelser.

– Man har hittat vitt pulver och då följt de rutiner som finns. Polisen kontaktades och den har tagit beslut om att stänga av delar av terminalen och sanera personalen, säger Maria Ibsén på Postnords presstjänst.

Vilket stöd får personalen?

– Det är självklar väldigt otrevligt för dem som arbetar där. Den närmaste arbetsledningen hanterar den oro som finns och informerar personalen fortlöpande.

Larmet kom vid halv sex i morse och polis och räddningstjänst var snabbt på plats och isolerade det läckta pulvret och inledde saneringen av personalen.

– Vi vet inte vad det är för pulver och det har skickats på analys. En förundersökning är inledd om olaga hot mot grupp samt spridande av gift och smitta är inledd, säger man på polisens ledningscentral.

Finns det något hot mot någon grupp?

– Inte vad vi vet, utan det är rutin vid sådana här ärenden.

Fanns det någon adressat på paketet?

– Det är en del av förundersökningen, så det uttalar vi oss inte om.

Tidigare på morgonen fick 44 personer på en postterminal i Oslo föras till sjukhus då de uppvisade symptom efter att ha exponerats för ett vitt pulver som läckt från ett paket.

Enligt polisen står man i kontakt med den norska polisen för att se om det finns något samband.

Bo Ericsson är huvudskyddsombud på Årstaterminalen.

– Vi håller på att informera oss om vad som hänt, så jag kan inte säga något just nu, säger han.