Vad gör du på jobbet?

– Jag börjar på eftermiddagen och då preppar vi baren. Skär frukt, ställer i ordning spritflaskor och fixar lite allmänt. Sen har vi rast innan gästerna kommer. Vi har två barer på Germanica, den ena vid à la carte-restaurangen med en spritlucka för beställningar från matsalen. Förutom att servera drinkar sköter vi plock och disk också.

Hur länge har du jobbat?

– I restaurangbranschen har jag jobbat sedan jag var 15 år, och för Stena Line sedan 2004.

Vad är det bästa med jobbet?

– Närheten till kollegerna. Man blir ju som en familj när man jobbar som vi gör. Och de flesta passagerarna är intressanta. Förut jobbade jag på kryssningsfartyget Stena Saga, och där fanns det bara två sorter: snälla pensionärer på tisdagar och fulla partytyper på helgerna. Det var rätt slitsamt.

Sämsta med jobbet?

– Att det är så vanligt med sexuella trakasserier, men det gäller hela restaurangbranschen. Folk får för sig att det är ok att ta mig på rumpan eller komma med sliskiga sexuella anspelningar. Det pratas det för lite om generellt.

Favoritdrink?

– Alla tänker att bara för att jag är bartender så ska jag vara så avancerad. Men jag gillar enkla klassiker som gin & tonic, dry martini och Manhattan.

Latifa EL-Abed

Ålder 43 år.
Yrke Barman på Stena Germanica.
Bostad Lägenhet i Göteborg.
Fritid Umgås med vänner, går på restaurang.