Det är i Örnsköldsviks Allehanda som Kjell Bohnhorst, vd på norska entreprenadföretaget Visafo, berättar om mutorna. Han säger att en av hans anställda avskedades efter att ha delat ut gåvor till anställda på Trafikverket. Bland annat en mätutrustning värd cirka 250 000 kronor.

Bohnhorst säger till tidningen att han informerat Trafikverkets ledning, men att det inte ska ha lett till någon åtgärd.

Örnsköldsviks Allehanda har även varit i kontakt med en lokal småföretagare som berättar att han vid två tillfällen lämnat över kuvert med 50 000 kronor i kontanter, som tack för ett kontrakt.

Även han ska ha anmält händelsen, men utan resultat.

Lennart Helsing, presskommunikatör på Trafikverket vill inte avfärda anklagelserna innan allt är utrett. Han säger till Sekotidningen att det är extremt allvarligt om de visar sig stämma.

– Vi är en av Sveriges största byggherrar och jag kan säga att vi har en extremt tydlig policy när det gäller mutor, vi får inte ens ta emot presenter vid jul.

Trafikverket har även blivit stämt på 25 miljoner kronor av en entreprenör, Nordic Road Marking. Hur den stämning hänger i ihop med de påstådda mutorna vet inte Lennart Helsing.

­ Det är mycket att reda ut, innan vi kan säga vad verkligen hänt och hur det hänger ihop, säger han och lovar att man ska vända på alla stenar.