Förändringen som nu genomförs bygger på att brevbärarna och den lokala chefen kan göra avsteg från utdelning med fyra flöden, vid utdelning i flerfamiljshus samt i villabrevbäring med cykel och moped.

– Det är naturligtvis positivt att vi nu är överens om hanteringen och att företagsledningen därmed ger ett ökat inflytande till de anställda, säger Johan Lindholm, ordförande för Seko Posten.

I överenskommelsen ingår också att produktionschefen ska ta hänsyn till hur en förändring påverkar verksamheten.

-Det är till exempel viktigt att ta hänsyn till se hur ett nytt arbetssätt påverkar anställningarnas omfattning. Vi är inte intresserade av att skapa ökad andel deltidsanställda, säger Johan Lindholm.

Även om han är nöjd med att Postnord nu gått med på justeringar av det hårt kritiserade arbetssättet tycker han att det är synd att det tagit så lång tid. I två år har facket försökt få Postnords ledning att gå med på lokal anpassning.

-På en del arbetsplatser har arbetssättet fungerat, på andra inte. Därför är det avgörande att varje enskild brevbärare nu får vara med och bestämma om det är lämpligt att köra fyra flöden eller ej, med hänsyn till lokala förutsättningar säger Johan Lindholm.

Kritiken mot Koncept utdelning och särskilt fyra flöden – vilket innebär att små brev kommer färdigsorterade till brevbärarkontoren och blir en egen, fjärde hög, som brevbäraren ska dela ut – har varit hård.

Arbetssättet har bland annat minskat arbetstiden inne och ökat arbetstiden i utdelning. Många brevbärare menar att modellen varken passar i flerfamiljshus utan fastighetsboxar eller i villautdelning på moped och cykel. Det blir för många högar att hantera.

I en enkät som Sekotidningen gjort (nr 6 2016) visar att många brevbärare är stressade och tycker att Postnords ledning inte lyssnar på de anställda.