– Med facit i hand kan vi säga att 2016 inte varit så bra, säger Eddie Lövholm Eriksson, ordförande för Seko på Bring citymail.

Omorganisationen kallas centalisering och innebär sortering på heltid på terminal och utdelning på heltid från brevbärarkontoren. Än så länge är det en liten del av verksamheten som centraliserats, men tillräckligt mycket för att problemen ska slå igenom.

Personal har slutat med hänvisning till att de inte vill jobba enligt den nya organisationen. Det har varit svårt att få sorteringen att fungera, av olika skäl.

– Ledningen har bestämt att centraliseringen ska genomför­ as långsammare än planerat, vil­ ket är bra, säger Eddie Lövholm Eriksson.

– Men där den genomförs behövs extra resurser till utbildning och liknande. Om vi fick ordning på resten av verksamheten skulle det gå att lägga pengar på det, säger han.

Bristerna i övrigt handlar i hög grad om bemanning, enligt Seko. Och en naivitet när det gäller hur mycket post företaget ska hantera.

– Vi har samtidigt haft hög personalomsättning, låg grundbemanning och betydligt mer post. Det har gett ökad övertid, som i sin tur sliter ut folk som slutar och så snurrar det på. Det tar tid att utbilda nya och de är inte lika effektiva.

Att Bring citymail får så mycket mer post just nu tror Eddie Lövholm Eriksson beror på samarbetet med tidningsutbärarföretag. Kunder som väljer den utdelningen har också valt Bring citymail för övrig post. Tidningsbuden delar ut A-brev, det vill säga övernattbefordran.

Eddie Lövholm Eriksson tycker att det finns problem med att Bring samarbetar med många an­ dra aktörer, som går under Transports avtal och därmed har andra villkor än övriga branschen.

– Ökade volymer räddar jobb på Bring citymail, men samtidigt försvinner motsvarande brevvolymer från Postnord. Vi tycker inte att det är positivt att rädda våra jobb, genom villkorsdumpning.

När det gäller problemen på Bring är fack och arbetsgivare överens om hur det ser ut, enligt Eddie. Företagsledningen tar situationen på allvar, och facket litar på att rätt åtgärder vidtas.

Det parterna inte är överens om är vilka anställningsformer företaget ska ha för ny personal.

– Vi från fackligt håll vill ha fler tillsvidareanställningar. Vi får delvis gehör för det, men inte helt.

När det gäller sommarens och höstens mediestorm mot postföretagen säger Eddie Lövholm Eriksson att en del Bringanställda kände att det kan ge deras situation lite mer uppmärksamhet.

– Samtidigt får det inte bli en hetsjakt mot enskilda anställda. De problem som finns beror på fel i strukturerna. Inte på individerna.