-Restiden är den absolut viktigaste frågan. Vi måste lösa det nu. Restiden måste ingå i arbetstiden så att teknikerna vet när deras arbetsdag är slut. Vi har haft en arbetsgrupp i ett år som inte kommit fram till en lösning, säger P O Fällman, ombudsman på Seko med ansvar för telekom.

Almegas yrkanden, som bland annat innefattar krav på individuella överenskommelser mellan anställd och arbetsgivare om såväl löner som arbetstid, är inte förvånande för Seko.

-Det är deras ideologi. Facket har ingen roll i deras modell och då är det naturligt att de vill göra upp direkt med den anställde. Men det kommer de inte att få igenom, säger PO Fällman.

Ett nytt krav från Almega är att den nuvarande tjänstepensionsplanen, ITP-Tele ska skrotas. Det förvånar PO Fällman, som menar att de förmåner som anställda i teleföretagen tjänat in under sin tid i företagen, måste flyttas över till den nya tjänstepensionsavtalet om flexpension.

-Det är  upprörande att man försöker avskaffa förmåner som arbetats upp under lång tid, vi kommer att se till att ITP-Tele bevaras, säger PO Fällman.

I övrigt följer Seko lönekraven från LO-samordningen på 2,8 procent, och en lägsta utrymme på 672 kronor.

Seko har 4 500 medlemmar på avtalsområdet. Nuvarande avtal löper ut den 30 april 2017.