Anette Schilde och hennes kompanjon tvingades bort från TRSM Group 1, efter allvarliga konflikter med personalen. Gotlandsbolaget, som tidigare köpt en majoritetspost i bolaget, tillsatte Henrik Cars som vd, vilket lugnade ner personalen.

Bolaget, som numera heter Skärgårdsbolaget 1, kör stora delar av den landstingsdrivna båttrafiken i Stockholms skärgård.

Nu säger Anette Schilde till tidningen Skärgården att bolaget, som hon fortfarande är delägare till, gör stora förluster. Enligt henne kommer de uppgå till 24 miljoner för 2016 och 2107.

– Jag är överraskad. Jag undrar också vad det beror på och ser fram emot nästa bolagstämma där jag hoppas på att få veta det. Nya vd:n har drivit bolaget på ett sätt som uppenbarligen inte varit bra. Om det ser ut så fortsättningsvis som det gjort under hösten kommer jag att föreslå likvidation på nästa bolagsstämma, säger hon till Skärgården.

Henrik Cars bekräftar att bolaget går back under 2016.

– Största delen av årets förlust kommer från hennes bussbolag som hon drev och lade ner. Vi hade hoppats på ett tolvårigt trafikavtal och då är det inte så konstigt om det första året inte går så bra innan man lärt sig allting. Trafiken började med en strejk och en kaotisk sommar, så jag är inte jätteförvånad över resultatet, säger han till tidningen.

Han oroas inte över likvidationshotet då Gotlandsbolaget är majoritetsägare, och tror att hennes utspel kommer sig av hennes besvikelse över att ha tvingats bort från bolaget.

– Hon startade och drev företaget, men det var en stormig sommar där hon fick personalen emot sig och tvingades avgå, säger Henrik Cars till Skärgården.