Går det verkligen så bra för Sverige? Vi lever i ett land där neddragningar och utförsäljningar har blivit en del av det rådande politiska klimatet. Sverige behöver en ny regering som driver en helt annan politik, En poltik som tar hand om arbetarklassen, inte om kapitalet.

Det skrivs överallt (i borgerliga massmedier) att det går bra för Sverige. Då tycker jag att vi som bor i Sverige borde känna detta. Men så är inte fallet. Kolla bara hur många människor som fortfarande går arbetslösa. Värst drabbade är våra ungdomar. Tror ni att de mår bra? Absolut inte.

Den borgerliga alliansen föredrar att sänka skatter för de som redan har god ekonomi. Jag tycker att alla dessa pengar som användas för skattesänkningar borde användas för att skapa jobb åt de arbetslösa och rehabilitering åt de sjuka och bygga billiga bostäder för våra barn.

När sjuka jagas, arbetslösa mår dåligt och barnfattigdomen har ökat, då borde det vara självklart för de borgerliga politikerna att ändra sin politiska kurs. Tror ni att de har något ont i sitt hjärta för dessa svaga människor i samhället? Nix!

De borgerliga är i full färd med att driva en sådan poltik som gynnar de rika och de arroganta arbetsgivarna. De håller på att sälja allt som alla vi äger tillsammans.

Man kan inte sälja allt. Först sålde de våra bostäder och skolor, apoteket, vård centraler och nu är Nordea på försäljningslistan. Vi tror att de borgerliga i Sverige har bråttom liksom deras andra vänner i olika EU-länder att bli av med hela den offentliga egendomen. Och det luktar illa. Den offentliga sektorn byggde man för att alla medborgare ska ha ett tryggare liv. Och detta vill inte de som har makt i Sverige och andra EU länder. Det är kapital som har tagit över politiken. Detta är ett bakslag för demokratin. Med andra ord kan man säga att privatisering av den offentliga sektorn hotar ett demokratiskt samhälle och detta vill vi inte. Majoriteten av det svenska folket vill ha ett stark offentliga sektorn.

Jag tror att dagens makthavare är nyliberala fundamentalister. De jobbar med ett projekt som inte har något att göra med människor utan är skapat för att ge ekonomisk vinst. Vad som händer med medborgarna i ett sådant samhälle är inte så intressant för dem. Deras projekt bygger på att koppla bort människorna från verkligheten eller att marknadsanpassa allt, det vill säga göra saker dyrare och göra rika ännu rikare.

Privatiseringens politik skapar mera arbetslösa som i sin tur gynna gynnar de rika!

Man privatiserar den offentliga sektorn för att berika de som redan badar i pengar. Kanske man kan säga att privatiseringar leder till att vinsterna av en verksamhet hamnar i privat företagens händer istället för i statens kassa. Ett samhälle mår inte bra där många friska och arbetsvilliga människor går utan arbete. Tyvärr så tänker inte dagens politiker. Arbetslösheten kommer att föra med sig en massa andra sociala och ekonomiska problem, typ våld, knarkmissbruk, passivitet, hemlöshet, maktlöshet osv.

Arbetslösheten flyttar mera makt från arbetarna till arbetsgivarnas sida. Då blir det maktobalans på arbetsplatserna. Då koncentreras makt i få händer. Då är det fråga om demokrati. Vad jag vill säga är att dagens politiker driver en EU:s arbetsmarknadspolitik som är odemokratisk. Jag vågar säga att hela EU projektet är ett odemokratiskt projekt som driver fram en försvagning av facken. Det i sin tur innebär mer ostabil och otrygg situation för löntagarna. Den sittande regeringen har infört ungdomslöner och vill försvaga LAS.

Nedmonterad välfärd och ökade klassklyftor brukar man förknippa med högerpolitik. Men jag är mycket ledsen att säga att denna utveckling har också Socialdemokratiska regeringar i allra högsta grad bidragit till. Detta har de bland annat gjort för att anpassa Sverige till ett medlemskap i EMU. Gjort är gjort! Men nu måste vi tillsammans med våra fackliga kollegor stå emot de borgerligas arbetarfientliga politik. Allt som hände med Postens Tomteboda terminal och håller på att hända med terminalen i Årsta är en del av den borgerliga privatiseringspolitiken.

Sverige behöver en ny regering som driver en arbetarvänlig politik. Och facket har möjlighet att stoppa de borgerligas frammarsch.

Slutligen vill jag säga till mina chefer: att ni inte sköter ert jobb som ni borde ha gjort. Vet Ni att vi på Årsta post terminalen tillsammans med våra gruppleder jobbar väldigt hårt och bra. Ändå det blir mycket post kvar ligg i huset. Och detta är inte alls bra. Vi alla mår dålig av detta. Gör Ni det också? Kunden ska få sin post i tid. Men vad gör NI för att lösa dessa problem? Sparka mera folk!

Jag har alltid sagt och våga säga ännu en gång att svaga chefer är en fara för vårt företag. En chef ska ha civilkurage. Man ska våga säga i från vad man tycker och tänker.

Vi fortfarande bor ett demokratiskt land som heter Sverige och yttrandefriheten är inskriven i svensk grundlag. Säg i från! Man lever bara en gång då ska man leva med civilkurage och självrespekt.

Ett brev som kommer in i huset ska ut så fort som möjligt. Eller hur? Då ska vi ha mera folk inte mindre som ni planera. Sluta sparka oss som gör ett mycket bra jobb. Vill Ni mera pengar? Då kan ni hämta från Arken (Postens huvud kontor) Där behövs en storstädning!

Jag vet fortfarande inte varför mina kamrater på Tomteboda postterminal sparkades?

Ha det så bra! Håll kvar er kamp lust för ett rättvisare samhälle.