Enligt Anna Wiklander har det funnits en känsla av att något varit på gång. Vakanser har inte tillsatts och lokalerna har blivit alltmer tomma.

– Många är upprörda och ledsna eftersom man ändå trodde att det skulle bli en ort kvar i Norrland. Nu blir det väldigt långt för dem som väljer att flytta med. Till Kristianstad är det nästan 100 mil.

All tillsvidareanställd personal har fått erbjudande om att jobba kvar på Eniro. Men man måste då flytta till Kristianstad eller Norrköping dit all verksamhet koncentreras. De som flyttar får ett flyttbidrag på 20 000 kronor samt sex betalda hemresor under 2014.

Men man måste ha bestämt sig senast sista oktober och det är ju lite tajt att behöva bestämma något så stort på bara tre veckor, tycker Anna Wiklander.

Efter informationsmötet, då ledningen berättade om nedläggningen, åkte hon med många medlemmar tillbaka till jobbet för att prata igenom det som hänt. Flytta eller inte flytta är den stora frågan. De som är yngre och inte är så fast rotade är så klart mer benägna att flytta med än de med familj och hus.

– Men många av de äldre har jobbat sedan Televerkstiden och har kvar möjligheten att gå i pension vid 55. Har man då bara några år kvar vill man kanske inte säga upp sig, säger Anna Wiklander.

Själv kan hon tänka sig en flytt, helst då till Kristianstad.

– Jag trivs ju bra på jobbet. Och om vi är några stycken som flyttar kan det bli lite kul. Det kan vara intressant att prova på.