-Samtidigt måste jag säga att den gamla förbundsstyrelsen gjort ett mycket bra jobb under kongressen. De har lyssnat på ombuden, sagt att de ändrar sig. Det ska de ha en eloge för, säger Krister Rosén, som är ombud för bransch väg- och ban.

När vi träffades inför kongressen var det just förbundsstyrelsens brist på öppenhet och dialog med medlemmarna han var kritisk till. Med den nyvalda styrelsen är han säker på att det blir annorlunda.

-Jag vill gärna att förbundsstyrelsen inom sig utser ansvariga för olika områden. Jämställdhet, studier och facklig-politisk samverkan. Då har vi i lokal organisation någon att vända oss till i olika frågor och de kan ta kontakt med oss.

-Jag tycker också att styrelsen kan lägga ut vad de pratat om på Sekos hemsida. Det är det för det mesta inga hemligheter.

Krister Rosén är nöjd med sin sista kongress, det har varit givande, en pampig middag i Stockholms stadshus och många bra talare. Han har också njutit av att många nya ombud från väg- och ban varit uppe i talarstolen. De har vågat.

-Nästa gång är de än mer varma i kläderna. Vi hade en utbildning inför kongressen och den gav resultat, säger han.

Sista dagen blev extra spännande när den föreslagna valberedningen ställde sina platser till förfogande och kongressombuden fick hitta nya namn.

-Det blev en bra valberedning till slut. Precis som vid de andra valen. Väg- och ban fick in två i förbundsstyrelsen. Jag är nöjd.