Att vi har en regering utan samhällsansvar är nu ett känt faktum. Listan på regeringens medvetna nonchalans inför allvarliga samhällsproblem, nu senast bristande järnvägsunderhåll, inger allvarlig oro för Sveriges folk.

Det enda recept, läs Moderaterna, har, är mer rationaliseringar, mer privatiseringar av samhällsinstitutioner som sjukhus och vårdinrättningar och konkurrens, som det så vackert heter. Personalen på dess samhällsinstitutioner bryr man sig inte om. De får klara stress och ökande arbetsbörda helt utan hjälp från samhällets sida.

Moderaterna, ja det är de som styr, är samma ”rikemansparti” som det alltid har varit. Moderaterna lyder kapitalismens avgud och saknar samhälls- och miljömedvetenhet. På miljösidan är det rena katastrofen. Moderaterna saknar miljöpolitik. Det är bara expanderande biltrafik, motorvägar, utökade flygplatser och storstadsexpansion som intresserar dem.

Att moderaterna lyckats avskaffa den allmänna värnplikten är naturligtvis en kvalificerad dumhet. Vem ska nu försvara landet i händelse av kris eller krig? Det räcker inte med ett så kallat elitförsvar om det blir allvar av.

Den allmänna värnplikten bör snarast återinföras och en nyligen genomförd gallupundersökning visar klart på att svenskarna vill ha tillbaka den allmänna värnplikten. Även om (världs)läget i Europa nu är lugnt så kan kriser uppstå.

Nej: byt regering i höstens val! Vi måste ha en regering med samhällsansvar. Vad Sverige nu behöver är god samhällsservice i form av väl fungerande post, tele, skola och sjukvård. Privatisera inte mer utan förstatliga istället. Mer personal inom den offentliga sektorn ger arbetslösa jobb och en god samhällsinvestering. Personalen inom offentlig sektor bör kunna få vinstandelar i dessa företag. Det är ju dom som jobbar ihop vinsten. Samma sak gäller inom privat sektor. Vi bör få mycket fler arbetarägda företag där.

En miljöpolitik värd namnet kräver ett socialistiskt samhälle med social rättvisa. Kollektivtrafiken bör stimuleras och bilismen reduceras till förmån för ett miljövänligt samhälle. Här krävs kraftfulla samhällsinsatser.

Nej: vi ska ha socialism i kvadrat!