Inför senaste valet talade Reinfelt och Borg ivrigt i munnen på varandra om att massarbetslösheten måste bekämpas. Det var det främsta målet. Kampen mot ”utanförskapet” blev ett begrepp i svensk politik. Idag talar Reinfeldt och Borg inte om en enda åtgärd för att sänka arbetslösheten. Fastän den är högre nu.

Tidigare så var skattesänkningar, kraftiga åtstramningar i a-kassa och sjukersättning den bästa medicinen mot arbetslöshet. Sen regeringsskiftet har de sänkt skatterna med 140 miljarder, mest för de rika.

Resultaten lyser allt starkare igenom välfärdssprickorna

Arbetslösa och pensionärer, betalar nu mer i skatt i andel av sin inkomst än de som jobbar och tjänar hyfsat.

Försämringar i sjukvård, skola och omsorg blir alltmer tydlig för brukarna ute i kommunerna.

Men alliansen lägger 1 miljard på de 10 rikaste kommunerna i utjämningssystemet. De pengarna hade gjort avsevärd mer rättvisenytta i glesbygden.

Allt fler tvingas numera hanka sig fram på kommunernas försörjningsstöd. Samtidigt som vi ser privatisering av skolor och utförsäljningar av våra gemensamma tillgångar. En ny ordning har brutit fram. Borgarnas ideliga Avregleringar och Privatiseringar har gett ett fantastiskt näringstillskott  av skattemedel till privatkapitalisterna i form rekordbonusar, förmögenhetsexplosioner överförda till skatteparadis. Och det är helt i överensstämmelse med den gamla högerdevisen.  Klyftorna måste öka. Men folket måste disciplineras med morot och piska.

Medborgarna har nu tröttnat på skattesänkningarna De oroas över hur den stolta Svenska Välfärdspolitiken krackelerar. Då försöker alliansens partistrateger att valtaktiskt byta riktning i syfte att återigen vinna valet. Höja priset på snuset. Pyttsan säger jag. För mig är de genomskådade.

De må kalla sig det nya arbetarpartiet, demonstrera under blå fanor på 1:a Maj. Eller tala om att alla ska med. Jag går inte på den bluffen!

Jag röstar (s) i valet.