h

Seko på Telia passade i dag på att göra reklam för den fackliga verksamheten och rekrytera nya medlemmar. Flera förtroendevalda delade ut goodiebags med kexchoklad och foldrar till alla som passerade. En och annan skrev på medlemsansökan.

A

De drygt 3000 anställda som har sin arbetsplats i Solna, arbetar från och med nu i så kallade aktivitetsbaserade lokaler. Det vill säga de har inga fasta arbetsplatser. Istället har alla varsin låda för dator och andra arbetsredskap. Där kan grejerna vila över natten, om inte datorn följer med hem.

Alla har en basstation där lådan och ett klädskåp finns. Men i övrigt är det fritt att välja var i huset man vill arbeta.

-De flesta kan välja våningsplan, om de vill sitta vid en arbetsplats som är avskärmad, för koncentrationen, eller i mer traditionellt öppet landskap. Det finns soffor för den som föredrar det, säger Hans Gustavsson, vide ordförande för Sekos klubb på Telia.

De enda som har mer fasta platser är kundtjänstmedarbetarna. De har särskild utrustning, som finns på ett av våningsplanen.

telia

De flesta verkar tycka att det funkar, men enligt Seko är det en utmaning att hitta fram till en bra arbetsmiljö för medarbetare som behöver tydliga ramar för sitt arbete.

-Vi är ju alla olika, säger Hans Gustavsson.

Helene Bohne Strauss, centralt huvudskyddsombud, säger att arbetsmiljön är viktig.

-Vi har fantastiska lokaler och det går att hitta lösningar för alla, säger hon.