Efter ett antal turer så är Seko och KFS äntligen överens om ett avtal på 13 månader. Avtalet berör omkring 1900 medlemmar på Kommunala energibolag, där de största  medlemsgrupperna är elmontörer och drifttekniker på  värmeverk.

– Det här var det tionde avtalsförslaget och vi har kompromissat ända in i kaklet, säger Christer Carlsson, ombudsman på Seko med ansvar för energibranschen.

Förutom löneökningarna, som följer märket med 2,38 procent på 13 månader, innehåller avtalet regleringar både vad gäller hanteringen av underentreprenörer och integritetsfrågor. Båda frågor som var prioriterade i 6F-samordningen.

Dessutom finns en skrivning om en tidigare överenskommelse om arbetstidsförkortning.

– 2014 kom vi överens om nio extra timmars förkortning. Men där har de företag som inte klarat av det i stället kunnat betala ett engångsbelopp. Nu är vi överens om att de pengarna i stället ska gå till extra pensionsavsättning, säger Christer Carlsson.

Seko och KFS har också tecknat nytt flyplatsavtal. Det löper på 12 månader med löneökningar på 582 kronor i månaden, vilket motsvarar 2,2 procent.

– I övrigt är det bara en prolongering av det gamla avtalet, säger Christer Carlsson.

Seko har ett 100-tal medlemmar på avtalsområdet som omfattar brandmän på Arlanda och kärnkraftverk samt trafikassistans i Stockholm.