För ett år sedan skrev Sekotidningen om Torbjörn Nygren kamp mot Fas 3 som han ser som en ovärdig förvaring av arbetslösa människor.

Hans kamp har gått vidare och bland annat uppmärksammats i Värmlands Folkblad. Efter en intervju där blev Torbjörn Nygren och de tre andra som varit med i artikeln inkallade till enskilda samtal med en hög chef från anordnaren.

Arbetsförmedlingen fick reda på vad som hänt.

– Så jag blev uppringd av arbetsförmedlingens regionchef här. Vi samtalade väl i tre kvart och hon ställde frågor om hur det varit hos Dagens jobb. Och nu har de tydligen startat en utredning av dem och stoppat så inte fler kommer dit under tiden de utreder, säger Torbjörn Nygren.

Till Värmlands Folkblad bekräftar Lena Bergman, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Kristinehamn, att man tillfälligt stoppat anvisningarna av deltagare till Dagens Jobbs verksamhet på orten.

– Ja, vi kommer att göra en utredning och tills dess är det stopp. Om det gått till som beskrivs är det givetvis helt oacceptabelt, självklart måste man få berätta öppet om hur man upplever sin situation, säger hon till VF.